Pridružite nam se

Najava Velike Gospe u Chicagu. Već 116 godina ljubavi

4. kolovoza 2022. u 16:26

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska župa sv. Jeronima

Dragi prijatelji i župljani hrvatske župe sv. Jeronima!

Sveti Maksimilijan Kolbe jednom je napisao: „Ne bojte se ljubiti Blaženu previše. Nikad je nećete voljeti više od Isusa”.

U 17 godina Velika Gospa Golf turnira skupljeno čak 300 tisuća dolara!

U Chicagu je prošle nedjelje održan “Velika Gospa Golf turnir” koji se svake godine organizira nakon tog velikog kršćanskog slavlja. Cilj turnira je pomoći potrebnoj djeci u domovini i tako već 17 godina. U ovih 17 nedjeljnih poslijepodnevna mladi Hrvati Chicaga skupiše 300 tisuća dolara. Obveza je donacije poslati u različita mjesta domovine i isključivo […]

Naši preci koji su se molili Gospi u vrijeme velike opasnosti, okruženi tisućama naoružanih ljudi, razumjeli su da je ljubav prema Gospi njihova jedina nada. I s njezinom su pomoći i zagovorom uspjeli obraniti svoj dom. Ista je ljubav nadahnula naše pretke koji su osnovali Hrvatsku župu sv. Jeronima. Kada su napustili svoj dom sa sobom su donijeli Gospinu sliku kao znak te ljubavi i izvor utjehe. Tu istu ljubav mi slijedimo već 116 godina ovdje u Chicagu. Pozivamo vas zato da nam se pridružite za proslavu Velike Gospe i ove godine te osnažite tako svoju vjeru, nadu i ljubav na ovom izvoru blagoslova.

Pridružite nam se za devetnicu, naše duhovno putovanje s Gospom. Dana 7. kolovoza slavimo svetu misu u kojoj molimo za naše policajce koji su svakoga dana na udaru u ovome gradu.

Dana 7., 9. i 11. kolovoza, nakon svete mise, imamo druženje u našoj dvorani uz kavu i kolače. Prodaja kolača i pretprodaja majica održat će se 13. kolovoza. Sljedeći dan molit ćemo Posvetu župe Gospi Sinjskoj.

Na sami dan Velike Gospe pozivamo sve da hodaju s nama u čast Gospe Sinjske. Naše žene neka prate automobil i predmole krunicu, a muškarci neka nose zastave.

Molimo vas da nam javite ako ne možete doći u crkvu, a želite primiti sakramente. Rado ćemo doći i donijeti vam ispovijed, pričest i pomazanje. Radujemo se da ćemo se i ove godine okupiti na Princetonu, na toj ulici gdje nas Gospa čeka da se vratimo njezinoj ljubavi.

Hrvati u Chicagu proslavili 115. Veliku Gospu: Vjera koja nas vodi, tradicija koja nas čuva i ljubav koja nas jača

Daljine postaju manje, nostalgije slabije i zajedništvo veće kada se čovjek Duhom i srcem poveže sa svojim izvorima. Hrvati su još od godine davne 1906. u Chicagu vezali svoje živote uz slavlja i sjećanja koja su ih povezivala s domovinom. Upravo tako je i nastajalo slavlje Velike Gospe koje ovdje traje već 115 godina. Čovjek […]

Program na Veliku Gospu

7.30 sati – jutarnja Misa
9.30 sati – engleska misa
10.30 sati – početak procesije
11.30 sati – hrvatska svečana misa
19 sati – misa za mlade
22 sata – izvlačenje lutrije

Vidimo se na Veliku Gospu!

fra Ivica Majstorović & fra Antonio Musa