Hrvatska šestorka

Nakon 43 godine stižu odlične vijesti iz Australije: Taj postupak bio je montiran od strane jugoslavenske tajne službe!

30. kolovoza 2022. u 12:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

Nakon 43 godine, osam mjeseci i 21 dana Vrhovni sud NSW-a naredio je danas sudsku istragu o osudama protiv takozvane “Hrvatske šestorke”.

Hrvat iz Chicaga otkrio: UDBA je tijesno surađivala s američkim FBI-jem. Shvatio sam to kada sam u kući jednog agenta ugledao dvije boce srbijanske šljivovice!

U četvrtom dijelu priče Stanko Šušnjara prisjeća se dolaska u Chicago, svog prvog posla, kupovine stanova, kuća i zemljišta, osnutka radija Slobodna Hrvatska i izazova s FBI-jem… Propustili ste prethodni dio priče? Pročitajte ovdje… Povratak iz Njemačke Godine 1969. vratio sam se doma iz Njemačke. Njemačku sam napustio jer je supruga bila sama s djecom. […]

Podsjetimo, 1981. šestoricu Hrvata australske vlasti osudile su na 15-godišnju zatvorsku kaznu zbog planiranja postavljanja bombe u sydneyski gradski vodovod, kazalište i turističke agencije JAT-a.

Među hrvatskom zajednicom u Australiji desetljećima je vladalo uvjerenje da su cijelu priču i optužnice Hrvatima smjestili jugoslavenski špijun i UDBA.

“U povijesnoj odluci sudac Robertson Wright naredio je sudsku istragu 41-godišnje presude Maksimilianu Bebiću, Mile Nekiću, Vjekoslavu Brajkoviću, Antonu Zvirotiću, Iliji Kokotoviću i Josephu Kokotoviću koji su bili osuđeni na najviše 15 godina zatvora u vezi s navodnom zavjerom”, iz Sydneya javlja novinarka Ina Vukić.

Godine 2016. cijela hrvatska zajednica u Australiji dignula se na noge jer je voditelj ABC-a Tony Jones prekinuo senatoricu Queenslanda Pauline Hanson kada je govorila kako u toj zemlji nikada nije bilo terorizma…

Emigranti i gastarbajteri: Štrajk glađu održali smo u središtu Stuttgarta 1976.

Tragični događaji u Hrvatskoj zbog odluka donesenih u Karađorđevu 1971. dokazali su još jednom potrebu da ujedinjena i organizirana emigracija aktivno sudjeluje u borbi za obnovu hrvatske državnosti. Isto tako, dolazak sve većeg broja Hrvata na privremeni rad u zapadnu Europu pretvorio se u izazov političkoj emigraciji da taj dio hrvatskoga naroda, prisiljenog na rad […]

“Pauline, to nije točno. U sedamdesetima smo doživjeli nekoliko bombaških napada od strane hrvatskih katoličkih ekstremista”, rekao je novinar svojoj gošći.

Prema pisanju tamošnjih hrvatskih medija, voditelj je mislio na slučaj “Hrvatske šestorke”. Tvrdili su i da je Jones napravio poveznicu islamskog terorizma s djelovanjem političke emigracije.

Tijekom uhićenja hrvatskih iseljenika voditelj Pravnog odjela u uredu tadašnjeg premijera bio je Ian Cunliffe koji je otkrio neke zanimljive detalje iz tog vremena…

Detaljna rekonstrukcija večeri u kojoj je cijeli svijet doznao za Hrvatsku

Zvonko Bušić vjerovao je kako dobre stvari trebaju biti dostupne svima. Ono za što je živio, radio i vjerovao, za što je podnio žrtvu, objavljeno je u knjizi “Zdravo oko”, koja je dostupna na Amazonu. pod nazivom “All Visible Things”. Taj djelić hrvatske povijesti odsad ćete moći čitati svake druge srijede na hrvatskom i engleskom […]

“Premijer Malcolm Fraser primio je pismo od nekog tko je očito bio uključen u tu zavjeru. Činilo mi se da je postupak montiran od strane jugoslavenske tajne službe kako bi se ocrnila hrvatska zajednica u Australiji”, otkrio je, dodavši da su brojni policajci sudjelovali u ovom namještenom slučaju, poput Rogera Rogersona koji je osuđen za ubojstvo.

Godine 1991. svi optuženi Hrvati pušteni su na slobodu.