FOTOGALERIJA

Naša dijaspora u Los Angelesu organizirala Hrvatsku kulturnu Extravaganzu

21. veljače 2023. u 8:50

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Hrvatska iseljenička zajednica na području Los Angelesa zna kako čuvati svoju kulturu, tradiciju i identitet. Dokaz tome je već tradicionalna 15. Hrvatska kulturna “Extravaganza” koja je održana od 17. do 19. veljače u organizaciji St Anthony’s Kolo Club “Croatia” Los Angeles.

Radost Hrvata u Los Angelesu. Ponovno otvoren župni centar koji je stradao u požaru

U Los Angelesu je protekli vikend svečano ponovno otvoren Župni centar Sv. Ante koji je bio oštećen uslijed požara. Svečanost je započela misnim slavljem koje je predvodio župnik don Ivan Jordan. U tijeku mise okrunjen je novi kip Blažene Djevice Marije, Kraljice pobjede. Pjevanje je predvodila klapa Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj koja je za […]

Ovogodišnju “Extravaganzu” upotpunili su nastupi folklornih skupina “Ljeljo” iz Pittsburgha, Hrvatski ansambl “Koraci” iz San Josea, “Skalinada” iz Sacramenta, Croatian Heritage Society Calgary, “Hrvatska loza” iz Chicaga, Hrvatski vokalni ansambl “Izvor” iz San Pedra, folklorna skupina “Kardinal Stepinac” iz New Yorka, “Hrvatski Vitezovi” iz Vancouvera te Rebecca Posavec.


Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sudjelovala je Croatiana Gregurić, savjetnica s posebnim položajem i stručni suradnik Jozo Bušić, koji su tom prilikom s generalnom konzulicom u Los Angelesu Renee Peom prisustvovali svetoj misi u župi Sv. Ante u Los Angelesu.

Novi svećenik među Hrvatima u Los Angelesu: Puno je bilo razloga za ne ići u Ameriku

Sv. Antun Padovanski prati don Ivana Jordana od početka njegova svećeničkog djelovanja – župe u Dragama do župe sv. Ante u Los Angelesu. Ističe da ga je Isusu doveo njegov djed i da je još od djetinjstva bio predodređen da bude svećenik, a on se otvorena srca predao Bogu o čemu svjedoči njegovo mladomisničko geslo: […]

Posjetili su i hrvatsku zajednicu u San Pedru, gdje su održali predavanja o programima i projektima koje provodi ovaj Državni ured s naglaskom na programe usmjerene na privlačenje studenata i olakšavanje povratka te integracije hrvatskih iseljenika.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Održan je i radni sastanak s Ginom Susan Pilić i Jackom Barićem, članovima Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Tijekom “Extravaganze” održani su susreti s predstavnicima folklornih skupina iz drugih država i gradova, između ostalog i s fra Lovrom Šimićem koji djeluje u New Yorku.

Hrvati u Los Angelesu organiziraju dražbu kako bi obnovili svoju župnu dvoranu. U ponudi su potpisani dresovi, knjige, putovanja…

Hrvatska katolička crkva sv. Ante u Los Angelesu organizira dražbu u sklopu 71. hrvatskog festivala koji će se održati 4. lipnja 2022. Novac se prikuplja za popravak župne dvorane, budući da je ista prošle godine pretrpjela štetu od požara i poplava. Na tihoj dražbi se, među ostalim, nude potpisani dresovi hrvatske nogometne reprezentacije, igrača LA […]

“Ovom prilikom još jednom izražavamo čestitke i zahvalnost hrvatskoj župi, Grupi Kolo i školi Sv. Ante što poštuju prošlost i čuvaju budućnost te hrvatskom konzulatu u Los Angelesu na sjajnoj organizaciji i podršci tijekom ovog posjeta”, javili su iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske