HKM Mittelbaden

Nastup velikog mješovitog zbora u zajednici Karlsruhe

24. siječnja 2024. u 11:49

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Mato Kovačević i Isabel Dumandžić

Na 23. Smotri crkvenih zborova hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, održanoj 25. studenoga 2023. u Waiblingenu, veliki mješoviti zbor Hrvatske katoličke misije Mittelbaden sastavljen za tu prigodu od pjevača iz zajednica Karlsruhe, Bruchsala i Pforzheima, imao je zapažen nastup.

Hrvati iz Mittelbadena nose u Ganu 30 posebnih lopti

Iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden najavljuju kako će početkom veljače voditelj don Ivo Nedić, tajnica Monika Mišić, pastoralni suradnik Darko Rubčić i dugogodišnji misionar don Ivan Stojanović, otputovati u posjet misiji Tatale u Gani. Vrijeme će iskoristiti za obilazak 50-ak sela i susrete sa što više djece, od kojih neka imaju i kumove u ovoj […]

Zbor kojim je ravnao pastoralni suradnik Darko Rubčić izveo je četveroglasno a capella skladbe „Adoro te devote“ Klanjam ti se smjerno i „Bože moj, što je jutro“ (negro spiritual, prepjev na hrvatski Čedo Antolić, arr. Anto Kovačić).

Nakon održane smotre zborova rodila se spontano ideja među pjevačima da bi zbor trebao s ove dvije skladbe nastupiti i pred domaćom publikom, pred hrvatskim vjernicima u zajednicama Karlsruhe, Bruchsal i Pforzheim. Svi pjevači spremno su prihvatili ovaj prijedlog i odlučili uložiti još dio sebe, svoga vremena i truda kao dar svojim zajednicama.

Zanimljiva akcija Hrvata iz Mittelbadena! Traže se kumovi!

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Iz misije potiču sve svoje vjernike da započeto kumstvo nastave. Ipak, ako netko iz financijskih ili bilo kojih drugih razloga to više ne može, neka se javi. “Akcija je to kojom se posebno ističemo […]

Prvi zajednički nastup održan je u prošlu nedjelju u crkvi St. Michael u Karlsruhe. Pjevači, njih 35, prelijepo su pjevali pod misnim slavljem, a na kraju su prisutne vjernike iznenadili s dvjema četveroglasnim skladbama. Uslijedio je očekivano gromoglasni aplauz publike.

U svom kratkom obraćanju past. suradnik Darko Rubčić najprije je zahvalio svim pjevačima na njihovoj dobroj volji, trudu i radu koji ulažu na probama pjevanja, koje ponekad znaju biti i naporne, te je pozvao okupljene vjernike, one koji imaju sluha i želju dolaziti redovito na probe pjevanja, da se priključe crkvenom zboru svoje zajednice.

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

Sljedeći nastup velikog mješovitog zbora bit će u nedjelju 28. siječnja u crkvi St. Paul u Bruchsalu, a posljednji 11. veljače 2024. u crkvi St. Antonius u Pforzheimu.