Čak 2155 prijava

Objavljen prijedlog rang-liste studenata za dodjelu stipendije

2. svibnja 2022. u 0:55

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 1000 stipendija za akademsku godinu 2021./2022., od čega 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 20 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) te 750 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Otvoren natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspisalo je Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina. Cilj natječaja je unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanje hrvatskoga zajedništva te očuvanje hrvatskoga jezika, kulture i […]

Na Javni natječaj koji je bio raspisan od 20. prosinca 2021. zaprimljeno je 2155 prijava. Ukupno 1963 prijave zadovoljile su formalne uvjete.

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang-liste kao i drugi kandidati, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora, odustajanje pojedinih dobitnika stipendije u korist druge stipendije i sl., može dovesti do pomicanja rang-mjesta studenata na Konačnoj rang-listi.

Konačna rang-lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

“Molimo studente koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije da o tome odmah obavijeste Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr”, napominju iz Ureda.

Tri desetljeća Hrvatske nastave u Baden-Württembergu

Hrvatska nastava u Baden-Württembergu ove školske godine proslavlja 30. obljetnicu svoga osnutka. Njezini učitelji ustrajno su radili na očuvanju hrvatskoga jezika, kulture i identiteta kod najmlađeg naraštaja Hrvata. Uz pismo zahvale, učitelji su voditeljima hrvatskih katoličkih zajednica, svećenicima i pastoralnim suradnicima u Baden-Württembergu poslali dvije knjige: 350. obljetnicu pogibije hrvatskih velikana Zrinskih i Frankopana te […]

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor putem pošte u roku od osam dana.