Subota

Online predavanje ‘Hrvatska i nacionalne manjine – slučaj Vukovar’

11. siječnja 2023. u 0:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKŽ Frankfurt

Oliver Zambrano Alemán, povjesničar i stručnjak za međunarodne odnose, u subotu će putem Zoom platforme održati predavanje „Hrvatska i nacionalne manjine – slučaj Vukovar“.

Hrvati u Londonu sjećaju se Vukovara i Škabrnje: Žrtve imaju pravo na suosjećanje

Hrvatska katolička misija London obilježila je u nedjelju Dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu. Misno slavlje predvodio je voditelj misije fra Ljubomir Šimunović. U prigodnoj propovijedi fra Ljubomir je podsjetio kako „žrtve imaju pravo na suosjećanje, ali i ozdravljenje”. “Kada se spominjemo žrtve Vukovara, Škabrnje i […]

Predavanje je dio projekta „Od dolaska do ostanka: udruženja i umrežavanja kao oblik integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske u hrvatsko društvo“, a organizira se u suradnji s Hrvatskim svemirom (Universo Croata) i Međunarodnom mrežom istraživača migracijskih procesa između Hrvatske i Južne Amerike.

Oliver Zambrano Alemán diplomirani je povjesničar, magistar međunarodnih odnosa i doktorand na Središnjem sveučilištu Venezuele. Predavanje počinje u 16 sati po hrvatskom vremenu, 12 po onom u Argentini, odnosno u 11 sati u Venezueli i održat će se na španjolskom jeziku.

The Resurrected Faces of Vukovar is now available on Amazon

Book “The Resurrected Faces of Vukovar” is now available on Amazon, in the English language! Highly recommend that our Croatian Embassies distribute it widely to politicians, media, and organizations. Never forget! “Resurrected faces of Vukovar” paints a shattering picture of the horrors the city of Vukovar suffered under Serbian occupation, during and in the aftermath […]

Ovaj projekt financijski podržava Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a koordinira ga Institut za migracije i narodnosti.

Predavanje možete pratiti na ovoj poveznici…