Akron

Oproštaj od voljene sestre iz Ohija

18. listopada 2023. u 13:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska crkva sv. Pavla Cleveland

U Akronu, u američkoj saveznoj državi Ohio, u ponedjeljak 9. listopada u 103. godini preminula je s. Bernardeta Ivančec (s. M. Bernadette Evanchec). Bila je redovnica 83 godine u zajednici sestara Kćeri Božje ljubavi.

Rođena je 29. kolovoza 1921. u Pittsburghu. Služila je vjerno i radosno svjedočeći Božju ljubav svima koje je susretala. Naraštajima mladih i djece bila je ne samo učiteljica i direktorica Škole nego i svijetli primjer radosti i jasan putokaz koji vodi Bogu i nebu.

U Lemontu preminula s. Ana Raguž. Nije imala jednostavan život

S. Ana Raguž rođena je 23. prosinca 1936. godine u Baćniku, Kruševo-Stolac (Hercegovina), od Vidoja i Božice (Bender) Raguž. Bila je najmlađa od troje djece. Imala je sestru Mariju i brata Luku. Krštena je 1. siječnja 1937. u župi Svetog Ilije proroka u Stocu. Budući da je Drugi svjetski rat izbio u Europi i obuhvatio […]

Godinama je bila orguljašica i u crkvi Krista Kralja i u kapeli sestara na hrvatskim misama. Nakon sprovodne svete mise, njezino tijelo odvezeno je u Pittsburgh i ukopano u grobnicu časnih sestara Kćeri Božje ljubavi.