Imenovan i počasni konzul

Otvoren Konzulat Republike Hrvatske u Antofagasti

26. siječnja 2022. u 4:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile

U subotu je svečano otvoren Konzulat Republike Hrvatske sa sjedištem u gradu Antofagasti. Novim počasnim konzulom imenovan je Marco Buzolić, ugledni član hrvatske zajednice.

Napustio nas je veliki književnik iz Čilea koji je opisao mukotrpan rad i samoću hrvatske dijaspore

U Santiagu je 27. ožujka 2021. preminuo Eugenio Mimica Barassi. Veliki čovjek i veliki književnik, akademik kojim se jednako trebaju ponositi i Čile i Hrvatska, snažna spona između tih dviju zemalja. Rođen je u Punta Arenasu 4. studenog 1949. godine. Otac mu je bio iz mjesta Mimice, a majka Talijanka. Bio je nositelj niza visokih […]

Uz Antofagastu, novootvoreni konzulat ostvaruje nadležnost i za regije Atacama i Coquimbo. Svečana ceremonija održana je u prostorijama Sportskog kluba Hrvatski Sokol u kojem se od 1994. godine nalazi sjedište konzulata.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile

Marco Buzolić treći je počasni konzul Republike Hrvatske u gradu u kojem, uz Punta Arenas na jugu Čilea, živi najveći broj Hrvata i njihovih potomaka.

Biskup hrvatskog podrijetla imenovan vojnim ordinarijem za Čile

Papa Franjo imenovao je Pedra Ossandóna Buljevića vojnim ordinarijem za Čile, premještajući ga s naslovnog sjedišta La Imperial i iz ureda pomoćnog biskupa metropolitanske nadbiskupije Santiago de Chile, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa. Biskup Pedro Mario Ossandón Buljević Čileanac je hrvatskog podrijetla. Rođen je 16. listopada 1957. u Santiago de Chileu. Studij filozofije i teologije […]

Uz veleposlanicu Miru Martinec, otvorenju je prisustvovao i bivši počasni konzul dr. Pedro Marinov, a svečanost je uljepšana prigodnim nastupom Klape Trisulara. Događaj je okupio i predstavnike svih hrvatskih društava iz Antofagaste, članove konzularnog zbora, predstavnike gradske vlasti te brojne članove hrvatske zajednice.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile