Do 6. srpnja 2022.

Otvorene prijave za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika

23. lipnja 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture, očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva, suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata te njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika za akademsku godinu 2022./2023.

Hrvatski jezik putem interneta trenutačno uče Hrvati iz 12 zemalja

Započeo je proljetni Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji zajednički provode Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar Srce. Pohađa ga 23 polaznika iz 12 zemalja (Argentina, Bolivija, Čile, Francuska, Italija, Jamajka/Hrvatska, Nizozemska, Peru, SAD, Španjolska/Afrika, Venezuela, Vijetnam/Hrvatska). Ovaj 24. ciklus specifičan je po tome što je osim stipendija za petero polaznika koje […]

Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organiziraju: Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskog naroda ili njihovi potomci, supružnici, prijatelji hrvatskog naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet te promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje stečeno srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u RH, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijave na Javni poziv s potrebnom dokumentacijom podnose se isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr do 6. srpnja 2022. godine.

‘Što netko u Indiji stvarno uči hrvatski jezik? Pa zašto, čemu?’

Koliko god na prvu (a i drugu, treću) bilo nespojivo, lektorat hrvatskog jezika, namijenjen ponajprije Indijcima, ima od 1997. godine svoje mjesto među 16 fakulteta, 86 odsjeka i 91 koledžom, koji čine Sveučilište u Delhiju… Sukus pitanja koja su mi poznanici i kolege postavljali kada sam im rekla da idem raditi kao lektorica u New […]

Sve ostale pojedinosti navedene su na ovoj poveznici, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati pisani upit na gore navedenu adresu ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, radnim danom od 10 do 15 sati.