Ravnateljstvo civilne zaštite

Ovo su nove upute za dostavu pomoći Hrvatskoj iz inozemstva

3. siječnja 2021. u 19:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: MORH

Iz Ravnateljstva civilne zaštite u nedjelju su objavili upute za dostavu humanitarne pomoći Hrvatskoj iz inozemstva zbog bolje organizacije i koordinacije.

Mjesec dana proveo je na respiratoru, na Novu godinu potpisao je ček od 250 tisuća dolara, a jučer je molio krunicu

Otac Ivan Ike Mandurić u subotu 2. siječnja organizirao je 22. krunicu “Hrvata svega svijeta”. Molilo se putem zoom platforme i YouTubea za sve žrtve potresa na Banovini. U molitvu je uveo sisački biskup mons. Vlado Košić. Uz njega i o. Iku Mandurića, molitelji su bili australski dobrotvori Ante Mihaljević, Marko Franović, Mihael Mile Bošnjak, […]

Pozvali su organizatore dostave humanitarne pomoći da prije kretanja na put dostave svoje podatke na e-mail: occz@civilna-zastita.hr.

Zbog bolje organizacije i koordinacije dostave humanitarne pomoći Republici Hrvatskoj (Sisačko-moslavačkoj županiji) od strane pravnih i fizičkih osoba izvan Republike Hrvatske, molimo organizatore da prije kretanja na put dostave na e-mail occz@civilna-zastita.hr ime i prezime vozača i drugih osoba koji dostavljaju (vozilima) humanitarnu pomoć te identifikacijski broj osobne isprave za vozača i druge osobe, objavili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Potrebno je navesti i registracijske oznaka vozila i tip vozila (primjerice: šleper, kamion do 4 metra visine, kamion viši od 4 metra, osobno vozilo, kombi vozilo), kao i naziv graničnog prijelaza na kojem se ulazi u Republiku Hrvatsku i datum i vrijeme dolaska na granični prijelaz.

Uz to, treba navesti krajnje odredište humanitarne pomoći te dionice autocesta koje će koristiti vozila u dolasku i povratku i datum i vrijeme korištenja autocesta u dolasku i povratku.

Bogatstvo mladih u Chicagu, fra Robert Kavelj u Norvalu, fra Lovro Šimić u New Yorku

Hrvatsku franjevačku kustodije Sv. Obitelji u Chicagu obogatila su dvojica bogoslova – fra Slaven Tomić i fra Slavko Anđelić. Nakon završene treće godine studija filozofije i teologije u Zagrebu, od jeseni 2020. nastavili su školovanje na Catholic Theological Union u Chicagu gdje će provesti sljedeće tri godine. Neka im Gospodin bude snaga u ovom studijskom […]

“Navedeni podaci potrebni su zbog organizacije prijelaza granice, oslobođenja od plaćanja cestarine te daljnje organizacije prihvata”, poručili su u priopćenju iz Ravnateljstva Civilne zaštite.