Gradišćanski Hrvati

Počela prodaja ulaznica za Hrvatski bal u Beču. Evo kakav program očekuje sudionike

5. siječnja 2024. u 10:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski bal Facebook

U društvenim prostorijama Hrvatskoga centra u Beču počela je prodaja ulaznica i rezervacija mjesta za nadolazeći Hrvatski bal koji će se održati u subotu 20. siječnja u Parkhotelu Schönbrunn u Beču.

Hercegovačka noć vraća se u Chicago. Organizatori obećavaju dobru zabavu i nezaboravno druženje

Hercegovačka noć vraća se u Chicago i bit će održana 27. siječnja od 17.30 sati u dvorani hrvatske Župe Srca Isusova. Organizatori obećavaju dobru zabavu i nezaboravno druženje, za koje će se pobrinuti Bože Slišković, izvođač iz Hercegovine… “Sam događaj započinje večerom u 18.30 sati. Posebno smo uzbuđeni što će nas zabavljati gospodin Slišković čija […]

Geslo ovoga 77. po redu Hrvatskoga bala je „Hatska tromedja“, pogranična regija koja u prvom redu obuhvaća hrvatska sela u Austriji, Slovačkoj i Mađarskoj, a u drugom redu i narode uz ovu tromeđu: Nijemce, Mađare, Slovake, Židove, Rome i druge.

I odabirom balskoga vina – Rajnski Rizling vinara Otija i Sabine Belihart iz Novoga Sela na Hati – organizacijski tim planira istaknuti ovu ravnicu koja spaja brojne jezike i narode.

Ovogodišnji bal višejezično će moderirati Vera Buranić i Phillip Hauck-Tyran. Goste očekuje međunarodni balski orkestar Sigija Feigla iz Štajerske, dok će iz Varaždina doputovati glazbeni band MozART. Publiku će zabavljati i Čunovski bećari, Cimbalovka Bratov Kuštarovcov i Hatsko kolo iz Novoga Sela. Predstavit će se i mladi Ruben Gludovac, a bal ne bi bio bal bez domaćeg sastava PAX, bez poznatoga DJ-a Scooby Duo i bez KroaTarantate. A taxi-plesači i plesačice pobrinut će se da nitko ne ostane bez svog partnera za ples.

Jedan je od glavnih ciljeva ovog događaja spoj politike, kulture, diplomacije i gospodarstva. Goste očekuje i bal-bag, torbica puna darova, a svi koji to žele moći će prenoćiti u Parkhotelu Schönbrunn.

U Münchenu četiri puta više rođenih nego umrlih Hrvata

Hrvatska katolička župa München objavila je župnu statistiku za 2023. godinu: zabilježeno je 180 krštenja uz još 30 otpusnica za djecu koja su rođena u tom njemačkom gradu, a krštena su u rodnim župama svojih roditelja. Umrlih je bilo 49-ero, dok je ponovno vraćeno u crkvu 27-ero odraslih vjernika. Prvopričesnika je bilo 164-ero, a krizmanika […]

Ulaznice i mjesta mogu se rezervirati e-mailom na adresu kontakt@hrvatskibal.at. Pretprodaja ulaznica i rezervacija mogući su od ponedjeljka do petka od 18 do 20 sati u Hrvatskom centru.