Duhovna obnova

Posebna tri dana za Hrvate u Innsbrucku

22. ožujka 2023. u 7:56

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Molitvena zajednica Srce Isusovo

Prvi put nakon više od 50 godina postojanja, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Innsbruck održana je duhovna obnova koju su predvodili vlč. Predrag Ivandić, župni vikar župe Eisenstadt i glazbenik (teolog) Alan Hržica uz pratnju svoga benda te članova Molitvene zajednice “Srce Isusovo”.

Preminuo voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck

Mons. Luka Kesedžić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i voditelj Hrvatske katoličke misije Innsbruck, preminuo je u utorak u Innsbrucku u 60. godini života, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija. Mons. Kesedžić rođen je 24. srpnja 1962. od roditelja Marka i Ivke rođ. Čalić u Novom Selu, u župi Odžak. Osnovnu školu pohađao je u rodnom gradu, srednju u […]

Odlična organizacija župnika vlč. Damjana Solde i Stjepana Jurića, aktivnog laika i predsjednika HKM-a , omogućila je svim posjetiteljima u punoj crkvi da se sva tri dana osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Molitvena zajednica Srce Isusovo

Bila je to prigoda da svatko od prisutnih u ovom korizmenom hodu pripravi svoje srce i dušu za naš nadolazeći najveći kršćanski blagdan. Uz nadahnute propovijedi vlč. Predraga i duhovne nagovore Alana Hržice te molitveno i glazbeno animirana klanjanja, prisutni su svjedočili kako su se iz dana u dan, srca prisutnih otvarala sve više.

Kardinal Puljić s Hrvatima u Austriji: Sjeme koje Bog sije u nas posijano je na krštenju

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić od 14. do 16. svibnja boravio je u Austriji, u pohodu HKM Salzburg i HKM Innsbruck. Povod njegova pohoda bila je podjela sakramenta potvrde ovogodišnjim krizmanicima misija, prenosi Katolički tjednik. Stigavši u Salzburg 14. svibnja predvečer, kardinala je dočekao voditelj misije i župnik fra Zlatko Špehar sa svojim suradnicima. […]

Duhovnu obnovu obilježio je veliki broj ispovijedi, podijeljenih euharistija i brojan odaziv mladih. Bilo je dirljivo gledati tako veliko i lijepo zajedništvo Hrvata u Austriji okupljenih u Božjoj kući. U subotu navečer Alan je priredio posebnu glazbenu večer gdje je mnoštvo ljudi pjevalo slavu Bogu.

Molitvena zajednica Srce Isusovo