Do 31. ožujka

Poziv Hrvatima u Dublinu: Prijavite se na Susret bračnih parova i obitelji

8. veljače 2023. u 8:55

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Dublin

Hrvatska katolička misija Dublin već drugi put organizira Susret bračnih parova i obitelji. Sama ideja proizišla je iz programa Tečaja priprave za brak.

Hrvatska katolička misija Dublin predstavila Obiteljski kalendar 2023. Evo kako možete do svog primjerka

Iz tiska je izišao Obiteljski kalendar 2023. Hrvatske katoličke misije Dublin. I ove godine bogat je vrlo poučnim i zanimljivim sadržajima. “Ovaj puta smo slikom prošli kroz naše zajednice u Irskoj i donijeli fotografije njihovih svetaca zaštitnika (autorice Iris Mihatov Miočić), crkvi u kojima se okupljamo, kao i fotografije na kojima su članovi pojedine zajednice […]

Susret je najavljen za nedjelju 16. travnja od 11.30 do 17.30 sati, a kruna događaja bit će večernja sveta misa u 18.30 sati u St. Mary’s (Haddington Road, Dublin 4). Paralelno će se održati, u istoj zgradi, i susret za djecu i mlade.

Program će voditi bračni parovi s vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem HKM-a Dublin, a unutar istoga izmjenjivat će se trenuci molitve, svjedočanstva parova, razgovor i rasprava na određene važne teme, te glazbeni brojevi.

Radionicu za djecu animirat će vjeroučiteljica iz Limericka, uz pomoć još pokojega člana ove zajednice. Djeca i mladi svoje radove prezentirat će nakon susreta.

Hrana i piće bit će organizirani od strane zajednice, a za troškove programa potrebno je donirati simboličan iznos od 30 eura (po paru ili obitelji). Na ovaj susret dobrodošli su svi parovi iz cijele Irske!

Hrvati u Dublinu proslavili šest godina okupljanja

Hrvatska katolička misija Dublin na Četvrtu nedjelju došašća proslavila je šestu godišnjicu osnutka svoje zajednice u glavnom gradu Irske. Samom slavlju prethodila je i višednevna duhovna priprava koja je vjernička srca usmjeravala prema svetkovini Božića, kao i prema zahvalnom nedjeljnom misnom slavlju. Najprije je to bila molitva devetnice u čast sv. Majci Terezi iz Kalkute, […]

Potrebno je prijaviti se što prije, najkasnije do 31. ožujka.