Veliko srce

Poziv Hrvatima u Kanadi za pomoć: Činimo male stvari s velikom ljubavlju

30. prosinca 2020. u 10:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Screenshot

Vlč. Marko Štefanec, svećenik na službi u Župi Svetog Križa u Hamiltonu, pozvao je našu dijasporu u Kanadi da pomogne pogođenima u potresima koji su napravili veliku štetu u Petrinji i Sisku.

Hrvatska dijaspora okupila svoje najveće organizacije kako bi pomogla domovini

Pratimo situaciju u Hrvatskoj nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i Sisak te prouzrokovao veliku štetu i gubitke života. Naše misli i molitve su uz obitelji poginulih i ozlijeđenih, sve pogođene, kao i one koji sudjeluju u akcijama traganja i spašavanja. Znamo da je prouzrokovana šteta na domovima, bolnicama, vrtićima, crkvama i drugim zgradama, […]

“Dragi župljani, Hrvati u Kanadi, ljudi dobre volje, vjerujem da su potresne i šokantne slike razornog potresa s epicentrom u Petrinji već stigle do vas. Mnogi naši sunarodnjaci u domovini, Petrinji i okolici od danas više nemaju svoj dom. Mi Hrvati najsložniji smo kada trebamo nekome pomoći. Stradali od potresa trebaju našu pomoć. Ujedinjeni možemo mnogo toga učiniti. Pozivam vas da, ako možete, od srca date dar za stradale od potresa”, piše u pozivu.

Vlč. Štefanec naglasio je da se donacije mogu uplatiti na dvije platforme: CARITAS OF CROATIA i GOFUND ME. Također je rekao da se svi zainteresirani mogu javiti i svojim svećenicima koji će ih uputiti kako najlakše donirati.

Istaknuvši da su Hrvati u Kanadi tijekom osam sati donirali 50 tisuća dolara, zaključio je: “Činimo male stvari s velikom ljubavlju”.