Kampanja

Hrvatska dijaspora okupila svoje najveće organizacije kako bi pomogla domovini

30. prosinca 2020. u 9:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay/Ilustracija

Pratimo situaciju u Hrvatskoj nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i Sisak te prouzrokovao veliku štetu i gubitke života. Naše misli i molitve su uz obitelji poginulih i ozlijeđenih, sve pogođene, kao i one koji sudjeluju u akcijama traganja i spašavanja.

Hrvati u Pforzheimu ostali bez misa: Teško je slaviti Božić bez pjesme i druženja

Gradske i crkvene vlasti u njemačkom gradu Pforzheimu (Baden-Württemberg) odlučile su, zbog velikog broja oboljelih od koronavirusa, zabraniti misna slavlja nedjeljom i preko tjedna. Odluka je na snazi od 19. prosinca 2020. do uključivo 10. siječnja 2021. Ipak, crkve će biti otvorene tijekom dana za molitvu i meditaciju. Pforzheim pripada Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden koju […]

Znamo da je prouzrokovana šteta na domovima, bolnicama, vrtićima, crkvama i drugim zgradama, a mnoge obitelji ostale su bez vode, grijanja, električne energije i skloništa. Mnoge od tih istih obitelji s području Banovine također su teško patile tijekom Domovinskog rata.

Kao globalne hrvatske organizacije ujedinjeni smo s domovinom. U danima koji dolaze odredit ćemo kako će naša pomoć biti najznačajnija. Kao što je to bio slučaj s potresom u Zagrebu početkom ove godine, sva prikupljena sredstva i ovaj put koristit će se za pomoć onima koji su najviše pogođeni. U dogovoru s provjerenim organizacijama u Hrvatskoj, naši će predstavnici odrediti kako će se pomoć dijeliti.

  • Udruženje hrvatskih američkih profesionalaca
  • Kanadsko-hrvatska gospodarska komora
  • Hrvatska zaklada Windsor
  • Crodiaspora
  • Hrvatski svjetski kongres SAD
  • HAZUD – Hrvatska akademska zajednica domovine i dijaspore
  • Nacionalna federacija kulturnih zaklada Amerikanaca Hrvatske

Ovdje možete donirati…