Ljubuški

Preminuo Ante Knezović, poznati guslar i domoljub

22. studenoga 2023. u 8:59

Potrebno za čitanje: < 1 min

Ante Čuvalo

Vijesti

FOTO: Pixabay

Dana 20. studenog 2023. godine u 77. godini života, iznenada je u Radišićima u BiH preminuo Ante Knezović, poznati guslar i domoljub. Njegovo ime postalo je prepoznatljivo davne 1977. kada je snimio LP na kojoj su bile pjesme “Ispovijed pečalbara” i “Pogibija braće Lozić”.

U Zagrebu preminuo dugogodišnji župnik Hrvatske katoličke misije Hannover

Okrijepljen svetim sakramentima u petak je u 86. godini života, 65. redovništva i 60. godini svećeništva u Zagrebu preminuo fr. Ljudevit Josip Jeđud – član Hrvatske dominikanske provincije Navještenja Blažene Djevice Marije i Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu. Rođen je 2. prosinca 1937. godine u mjestu Čehovec pokraj Čakovca od oca Mateja i majke […]

I sam je s obitelji proveo mnoge godine kao pečalbar u Njemačkoj. Režimlijama je posebice zasmetala kravata s trobojnicom na njegovoj fotografiji koja je bila objavljena na gramofonskoj ploči. Zbog višestrukih domoljubnih djelatnosti bio je progonjen i osuđivan na zatvorske kazne.

Privatni album

Snimio je više domoljubnih pjesama, uključujući “Krunidba kralja Tomislava”, “Hrvatska poruka Srbiji”, “Mučenička smrt Hrvatskog sveca Nikole Tavelića” i druge.

U 99. godini života preminuo poznati franjevac koji je djelovao među Hrvatima u Pittsburghu

U 99. godini života, 76. godini redovništva i 71. godini svećeničke službe, u Zagrebu je u petak preminuo fra Grgo Sikirić, redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša. Rođen je 13. veljače 1925. u Bibinjama u brojnoj katoličkoj obitelji od oca Roka i majke Ane, rođene Šimunić. Nakon šestogodišnje osnovne škole u rodnome mjestu primljen […]

Pogreb će biti 23. studenog 2023. na mjesnom groblju u Radišićima. Počivao u miru! Nek mu bude laka hrvatska gruda! Supruzi Mili i svima u obitelji sućut od Antinih prijatelja.

Izvor: YouTube