Vijesti iz diplomacije

Pretoria: Veleposlanik Ante Cicvarić predao vjerodajnice predsjedniku Republike Bocvane

27. listopada 2021. u 10:27

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Veleposlanik Ante Cicvarić predao je 18. listopada 2021. godine u Gaboroneu kopije vjerodajnica ministru vanjskih poslova i međunarodne suradnje dr. Lemongangeu Kwapeu i vjerodajnice predsjedniku Republike Bocvane dr. Mokgweetski Eric Masisiju, čime je akreditiran kao izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Bocvani, sa sjedištem u Pretoriji.

Kuala Lumpur: Ivan Velimir Starčević predao vjerodajnice

Veleposlanik dr. Ivan Velimir Starčević predao je svoje vjerodajnice u Veleposlanstvu Kraljevine Kambodže u Kuala Lumpuru veleposlaniku Cheuy Vichetu, koristeći nedavno otvorenu mogućnost da se vjerodajnice predaju u tom mjestu zbog ograničenja ulaska u zemlju zbog pandemije koronavirusa. Veleposlanik dr. Starčević tom prigodom zadržao se u srdačnom razgovoru s kambodžanskim veleposlanikom, tijekom kojeg su sugovornici […]

U prigodnom razgovoru razmijenjena su mišljenja o situaciji povezanoj s pandemijom koronavirusa, posebno uz program cijepljenja stanovništva te su se sugovornici osvrnuli na područja od zajedničkog interesa za dvije zemlje.

Osobit naglasak stavljen je na suradnju u sektorima turizma, zdravstva i visokog obrazovanja u kojima postoje brojni potencijali za jačanje bilateralne suradnje i u kojima Republika Hrvatska može ponuditi razmjenu znanja i iskustva.

Kolumbija: Veleposlanik Ranko Vilović predao vjerodajnice

U Veleposlanstvu Republike Kolumbije u Braziliji veleposlanik Ranko Vilović predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Kolumbije Ivánu Duqueu Márquezu. Predsjednik Márquez prisustvovao je ceremoniji putem videolinka, a fizički je vjerodajnice primio Dário Alonso Montoya Mejía, veleposlanik Republike Kolumbije u Brazilu. U prigodnom obraćanju predsjednik Iván Duque Márquez naglasio je tradicionalno dobre odnose između Republike Hrvatske i […]

Tijekom boravka u Bocvani, veleposlanik Cicvarić sastao se i s Janom Sadekom, veleposlanikom Delegacije EU-a u Gaboroneu.