Rezultati natječaja

Programima i projektima hrvatske dijaspore dodijeljeno gotovo 3,2 milijuna kuna

18. prosinca 2020. u 18:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva za 2020. godinu.

Najavljeno do 140 stipendija za učenje hrvatskoga jezika. Evo kako se možete prijaviti

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Stipendija uključuje trošak tečaja […]

Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu provodi se s ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Program predstavlja značajan iskorak prema hrvatskome iseljeništvu jer je osmišljen upravo za podupiranje specifičnih potreba i konkretnih aktivnosti hrvatskih iseljeničkih zajednica u svim područjima bitnim za očuvanje i njegovanje hrvatskog identiteta, navode iz Ureda.

Ukupno je dodijeljeno 3.196.500,00 kn. Odluka se nalazi na ovom linku…

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje