Rezultati natječaja

Programima i projektima hrvatske dijaspore dodijeljeno gotovo 3,2 milijuna kuna

18. prosinca 2020. u 18:07

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava programima/projektima organizacija hrvatskog iseljeništva za 2020. godinu.

Najavljeno do 140 stipendija za učenje hrvatskoga jezika. Evo kako se možete prijaviti

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Stipendija uključuje trošak tečaja […]

Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu provodi se s ciljem očuvanja i poticanja kulturne, znanstvene, gospodarske, sportske i druge suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Program predstavlja značajan iskorak prema hrvatskome iseljeništvu jer je osmišljen upravo za podupiranje specifičnih potreba i konkretnih aktivnosti hrvatskih iseljeničkih zajednica u svim područjima bitnim za očuvanje i njegovanje hrvatskog identiteta, navode iz Ureda.

Ukupno je dodijeljeno 3.196.500,00 kn. Odluka se nalazi na ovom linku…