Srce veliko kao kuća

Prvopričesnici i krizmanici iz Göppingena i Geislingena pripremili darove za djecu Petrinje

1. prosinca 2021. u 6:09

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Ovih dana u Göppingenu i Geislingenu predstavili su se kandidati za krizmu, njih čak 63. Molitvom vjernika i drugim prigodnim molitvama sudjelovali su na misnom slavlju.

U Johannesburgu krizmano desetero Hrvata

U prošlu nedjelju na svetkovinu Krista Kralja, Hrvatsku katoličku misiju svetog Jeronima iz Johannesburga u Južnoj Africi pohodio je tamošnji nadbiskup mons. Buti Tlhagale. Tijekom svog pastirskog pohoda hrvatskoj misiji, nadbiskup je podijelio sakrament svete potvrde za desetero mladih članova ove hrvatske zajednice. Krizmanici su se cijelu godinu pripremali za taj svečani dan pod vodstvom […]

U prinosu darova donijeli su vrećice sv. Martina u koje su stavili svoja iznenađenja za djecu iz Petrinje…

“Darove, zajedno s darovima kandidata za svetu pričest, poslat ćemo u župu na područje Petrinje. Kandidati su obećali da će još zdušnije sudjelovati na vjeronauku i svetoj misi, posebno sada u adventu”, javljaju iz HKZ-a Göppingen-Geislingen.

Hrvatske katoličke zajednice Göppingen-Geislingen

Iz zajednica ističu kako ove godine imaju 63 kandidata za krizmu te 40 za prvu pričest.

Krizma u Hamiltonu, Mississaugi i Oakvilleu: Sada svoju vjeru trebate javno svjedočiti i po njoj živjeti

Po polaganju ruku nadbiskupa mons. Petra Rajiča, u tri hrvatske župe u Kanadi brojni krizmanici primili su sakrament svete potvrde. ŽUPA SVETOGA KRIŽA U HAMILTONU Ovogodišnji krizmanici su: Luca D., Martina M., Niko P., Petar B., Šimun D., Dina G., Anastazia V., Marta B., Ana P., Ivona I., Daniela C., Ana J., Maja S., Sandra […]

“Činom predstavljanja kandidata završen je njihov upis u vjeronaučnoj godini 2021./2022. Više ne možemo primati nove kandidate. Potičemo vjernike da mole za naše mlade”, zaključuju iz ove hrvatske katoličke zajednice.