Hrvati u Njemačkoj

Prvu svetu pričest u Freiburgu primilo 17-ero mališana

3. svibnja 2023. u 8:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

U crkvi Srca Isusova u Freiburgu prvu svetu pričest u subotu je primilo devet djevojčica i osmorica dječaka. Predvođeni župnikom vlč. Veselkom Župarićem, prvopričesnici su odjeveni u bijele haljine u procesiji ušli u crkvu. Zatim su prinijeli kruh, upaljenu krsnu svijeću, vodu, haljinu od krštenja, srce s imenima pričesnika, cvijeće i krunice.

Prvu svetu pričest primilo 50-ero djece u Salzburgu i Zürichu

Prvu svetu pričest protekli vikend primilo je 18-ero djece iz Hrvatske katoličke župe bl. Alozija Stepinca – Salzburg i njih 32-oje iz Hrvatske katoličke misije Zürich. Djeca Hrvata u Salzburgu marljivo i savjesno su se pripremala za taj veliki događaj. Na misnom slavlju prije završnog blagoslova zajedničkom pjesmom obradovali su sve okupljene, zatim su otpjevali […]

Nakon molitve pričesnika, maleni slavljenici izrekli su zahvalu roditeljima. Svoj doprinos euharistijskom slavlju, kroz misna čitanja, molitvu vjernika i prinos darova, između ostalih, dali su roditelji i članovi obitelji prvopričesnika.

Pjevanje i sviranje tijekom mise animirao je zbor Hrvatske katoličke misije Freiburg. Nakon završnog blagoslova uslijedila je podjela Uspomena prve pričesti i prigodnih darova te zajedničko fotografiranje.

Prvu svetu pričest u HKM-u Bern primilo 19-ero mladih

Nakon dvije godine ograničenja zbog koronavirusa, u subotu je Hrvatskoj katoličkoj misiji Bern održana prva sveta pričest bez mjera. Sveti sakrament od misionara fra Gojka Zovka primilo je 19-ero mladih. Tijekom ove školske godine prvopričesnici su pohađali vjeronauk kod vjeroučiteljice Ruže Radoš, koja ih je pripremala za njihov poseban dan. Nakon svečanosti prve pričesti, druženje […]

Nakon višemjesečne priprave koju je predvodio Ivan Gavranović, prvopričesnici su u petak prvi put pristupili sakramentu svete ispovijedi, javili su Hrvati iz Freiburga.