Mato Vrbić

Rim: Dugogodišnji djelatnik Zavoda sv. Jeronima odlazi u mirovinu

9. veljače 2023. u 8:22

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima

Zajednica svećenika studenata Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu i Uprava Zavoda u utorak su se oprostili od svog dugogodišnjeg djelatnika Mate Vrbića koji od petka odlazi u mirovinu.

Objavljeni podaci o prisutnosti hrvatskih svećenika u Rimu

Banjolučki pomoćni biskup Marko Semren kao predsjednik Biskupskoga povjerenstva za Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu, obavio je od 9. do 12. siječnja redovitu godišnju vizitaciju Zavoda. Biskup Semren susreo se i obavio pojedinačne razgovore s upravom Zavoda, svećenicima pitomcima, časnim sestrama i djelatnicima te je obišao zavodsku imovinu. Završetak vizitacije u četvrtak 12. […]

U ime Uprave Zavoda pozdravio ga je i zahvalio mu na dugogodišnjem radu rektor Marko Đurin koji mu je uručio i prigodni dar te mu poželio blagoslovljene dane i dugu mirovinu. U ime svećenika studenata zahvalio se Gabrijel Kamber, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, također uručivši dar svećenika i Uprave Zavoda.

Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima

Na kraju je svoju riječ zahvale uputio i Mato Vrbić, zahvalivši se sadašnjoj Upravi Zavoda te svim prijašnjim rektorima, vicerektorima, časnim sestrama i djelatnicima Zavoda, a na poseban način svim sadašnjim i bivšim svećenicima studentima.

Hrvat koji je rođen u Kölnu doktorirao u Rimu

Franjo-Frankopan Velić, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, uspješno je obranio doktorsku tezu iz filozofije pod naslovom “Antropsko načelo i svrhovitost svemira” na Papinskom sveučilištu Svetoga Križa u Rimu. Mentor odnosno relator teze bio je prof. dr. Juan José Sanguineti, korelator prof. dr. Philippe Dalleur, a treći član povjerenstva prof. dr. Rafael Martínez. Dok su relator i […]

Mato Vrbić radio je u Zavodu od 1995. Tijekom gotovo 28 godina svoga boravka u Rimu bio je na usluzi mnogim svećenicima koji su boravili ovdje.

Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima