Doživljaj

Sveti Nikola posjetio mališane u Münchenu

8. prosinca 2021. u 19:25

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Marijana Franjičević

Hrvatska katolička župa München na čelu s voditeljem fra Petrom Klapežom ove je godine u crkvi St. Paul na Theresienwiese organizirala do sada poseban doček sv. Nikole.

Sveti Nikola razveselio najmlađe članove HKM-a Koblenz

Unatoč svim preprekama uzrokovanih pandemijom koronavirusa, sveti Nikola i ove je godine uspio razveseliti najmlađe članove Hrvatske katoličke misije Koblenz. “Iako nije bilo moguće organizirati svečani doček dragom svecu uz veliki zajednički ručak i program naših vjeroučenika, kao što smo to običavali svake godine, ipak smo i ovaj put dočekali svetog Nikolu”, javljaju iz HKM-a […]

Bio je to kratki susret protekli vikend sa svecem koji je djecu s ljubavlju pozdravio i obdario svojim darovima uz obećanje da će ih posjetiti i sljedeće godine. Nekoliko članova dječjeg zbora pod vodstvom s. Nikoline pozdravilo ga je pjesmom uz gitaru i orgulje te stvorilo lijepi adventski ugođaj.

“Uz sve propisane mjere zbog koronavirusa, roditelji i stariji prisjetili su se vremena prije pandemije kada je doček svetog Nikole bio opušten i svečan doživljaj uz recitacije, pjesme i ples najmlađih koji su pokazali svoje znanje i umijeće. Međutim, našim najmlađima članovima, prvopričesnicima i školskoj djeci i ovakav susret sa svetim Nikolom ostat će nezaboravan”, javlju iz HKŽ-a München.

Nikolinje, božićna ispovijed i mise zornice u HKM-u Basel

Nikolinje za hrvatske vjernike u HKM-u Basel bit će održano u subotu u crkvi sv. Michaela s početkom u 12 sati, i to po skupinama koje će činiti 30 djece i 20 roditelja. Potrebno je prijaviti djecu i roditelje s punim imenom i prezimenom. I. skupina: 12 sati II. skupina: 12.30 sati III. skupina: 13 […]

Dodajmo ovome kako je Ured za pastoral mladih nadbiskupije München i Freising, među ostalim, donio savjete za organizaciju nikolinjskih slavlja: “Važno je da svi uključeni ne izgube iz vida važnost lokalnih tradicionalnih običaja, čak i u ovim izazovnim vremenima. Istovremeno, zaštita života i međusobno uvažavanje trebaju biti u središtu kako bi se izbjeglo daljnje povećanje broja inficiranih. Nikola simbolizira vrijednosti nesebičnosti, samozataje, dobročinstva te poštenja i ljubavi prema bližnjemu u potrebi. On dariva i čini dobro”.