Rođena u Tavankutu

Tko je Mira Tumbas, nova dopredsjednica HNV-a za područje Subotice?

28. prosinca 2021. u 5:37

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HNV u Srbiji

Na 68. sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Mira Tumbas izabrana je za dopredsjednicu HNV-a za područje grada Subotice, zamijenivši na toj dužnosti Ladislava Suknovića.

Hrvatska kuća u Subotici do kraja godine pod krovom: Širom ćemo otvoriti vrata svakome čiji je cilj dobro naše zajednice

Nakon odluke Vlade Republike Hrvatske i potpisivanja ugovora sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji pristupilo je 2019. godine izradi projektne i natječajne dokumentacije za izgradnju Hrvatske kuće u Subotici. U fazi pripreme za izgradnju bilo je potrebno provesti geodetske radove, preparcelaciju katastarske čestice za gradnju i […]

Tumbas je rođena 1963. u Tavankutu. Godine 1991. diplomirala je na Građevinskom fakultetu u Subotici i od iste godine radi kao profesorica stručnih predmeta u Politehničkog školi u Subotici; 2017. stekla je zvanje prosvjetni savjetnik – vanjski suradnik.

Dugogodišnja je članica Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Matija Gubec“ – Tavankut, a od 2017. obnaša dužnost dopredsjednice društva. Od 2015. do 2019. godine bila je zamjenica predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Tavankut, od 2014. do 2018. članica Odbora za obrazovanje HNV-a, a od 2017. do 2018. dopredsjednica HNV-a za područje grada Subotice. Udana je, majka dvoje djece.