Corona ciao

U Beču održan 74. Hrvatski bal. Donosimo snimku cijelog programa

24. siječnja 2021. u 10:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski bal/Facebook

Hrvatski bal u Beču sinoć je, zbog pandemije koronavirusa, održan virtualno. Sa sloganom “Corona ciao – Hrvatski bal će dojti/doći u Vaš dom”, u središtu ovogodišnje priredbe bio je glazbeni-literarni program pod naslovom “Hrvati i drugi Bečani u riječi i pjesmama”.

Koncert koji morate poslušati! Hrvati iz Argentine, Njemačke i domovine pjevaju najljepše božićne pjesme

Hrvatska Udruga Jadran iz Argentine na svom YouTube kanalu emitirala je Božićni koncert na kojem su sudjelovale grupe i solisti iz Argentine, Hrvatske i Njemačke. “Koncert je montirani video s prezentacijama napravljenima isključivo za ovaj događaj. Zbog situacije s pandemijom, umjetničke skupine snimale su pjesme poštujući ograničenja koja su bila na snazi u svakoj zemlji […]

Nastupili su: Nikola Zeichmann (violina), Franz Oberthaler (klarinet), Filip Tyran (harmonika), Kristijan Jambrić (bugarija), Gregor Aufmesser (bas) i pjevači Marco Blažeta i Klaudija Fellinger.

Pročitani su i osvrti na prošle balove, kao i oni koji govore kako je Beč oduvijek bio šarolik u jezicima i narodnostima te da su Hrvati iz svih krajeva već dugo dio toga. Moderiranje dvojezične priredbe i čitanje tekstova bilo je u rukama Lidije Novak i Nicole Zeichmann-Omischl.

Gledetalji su kod kuće mogli stvoriti malo balske atmosfere, jer je sastavljen poseban “balski paket” s buteljom bijelog vina (vinarija Mariel, Vulkaprodrštof), buteljom Szigeti sekta, Zotter čokoladom, dvije korona maske s balskim logom i dvije rezervacije mjesta za stolom za jubilarni 75. Hrvatski bal 2022. te balska knjiga.

Pogledajte snimku 74. Hrvatskog bala

Kako bi svojim korisnicima pružili što bolje korisničko iskustvo ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Više o kolačićima saznajte ovdje