Corona ciao

U Beču održan 74. Hrvatski bal. Donosimo snimku cijelog programa

24. siječnja 2021. u 10:40

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatski bal/Facebook

Hrvatski bal u Beču sinoć je, zbog pandemije koronavirusa, održan virtualno. Sa sloganom “Corona ciao – Hrvatski bal će dojti/doći u Vaš dom”, u središtu ovogodišnje priredbe bio je glazbeni-literarni program pod naslovom “Hrvati i drugi Bečani u riječi i pjesmama”.

Koncert koji morate poslušati! Hrvati iz Argentine, Njemačke i domovine pjevaju najljepše božićne pjesme

Hrvatska Udruga Jadran iz Argentine na svom YouTube kanalu emitirala je Božićni koncert na kojem su sudjelovale grupe i solisti iz Argentine, Hrvatske i Njemačke. “Koncert je montirani video s prezentacijama napravljenima isključivo za ovaj događaj. Zbog situacije s pandemijom, umjetničke skupine snimale su pjesme poštujući ograničenja koja su bila na snazi u svakoj zemlji […]

Nastupili su: Nikola Zeichmann (violina), Franz Oberthaler (klarinet), Filip Tyran (harmonika), Kristijan Jambrić (bugarija), Gregor Aufmesser (bas) i pjevači Marco Blažeta i Klaudija Fellinger.

Pročitani su i osvrti na prošle balove, kao i oni koji govore kako je Beč oduvijek bio šarolik u jezicima i narodnostima te da su Hrvati iz svih krajeva već dugo dio toga. Moderiranje dvojezične priredbe i čitanje tekstova bilo je u rukama Lidije Novak i Nicole Zeichmann-Omischl.

Gledetalji su kod kuće mogli stvoriti malo balske atmosfere, jer je sastavljen poseban “balski paket” s buteljom bijelog vina (vinarija Mariel, Vulkaprodrštof), buteljom Szigeti sekta, Zotter čokoladom, dvije korona maske s balskim logom i dvije rezervacije mjesta za stolom za jubilarni 75. Hrvatski bal 2022. te balska knjiga.

Pogledajte snimku 74. Hrvatskog bala