UK

U Boltonu održan susret Hrvata i prijatelja sjeverne Engleske

19. lipnja 2024. u 9:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija London

Susret Hrvata i prijatelja sjeverne Engleske održan je u petak u Boltonu (Schoenstatt Shrine and Pastoral Centre, St. John Fisher).

London: Fra Ljubomir Šimunović proslavio srebrnu misu

Fra Ljubomir Šimunović, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu i delegat Hrvatske inozemne pastve koji posljednjih 15 godina vodi Hrvatsku katoličku misiju London, protekli vikend proslavio je svoju srebrnu misu. Dr. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, u propovijedi je prikazao dosadašnji život i svećeničko djelovanje jubilarca, istaknuvši posebno […]

Fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London predslavio je svetu misu na hrvatskom jeziku u ovom englesko-schonstatskom marijanskom svetištu, udaljenom 354 kilometara od misijskog sjedišta u Londonu.

Ohrabrivši okupljene na putu žive vjere, fra Ljubomir je govorio o Bogu koji nas nalazi u našim umorima i daruje nam odmor svoje blizine te blagoslovu obiteljskog zajedništva.

Hrvati u Londonu slavili misu za domovinu

U crkvi Presvetoga srca Isusova u Londonu misu za domovinu na Presveto Trojstvo predstavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj Hrvatske katoličke misije London, u suslavlju sa đakonom Domagojem Matokovićem koji će 29. lipnja ove godine biti zaređen za svećenika Westminsterske biskupije. Fra Ljubomir je u propovijedi  istaknuo kako „svaki put kad na sebe stavimo znak križa, […]

Pjevanje je animirao Roman Kos. Nakon svete mise susret se nastavio druženjem u dvorani. Misi je prisustvovao i Davor Ljubanović, otpravnik poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenom Kraljevstvu sa suprugom Vesnom, koji se susreo s okupljenima i izvijestio ih o djelovanju Veleposlanstva.