Centro Naval

U Buenos Airesu održan koncert Zagrebačkog tamburaškog kvarteta

31. listopada 2023. u 9:19

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Buenos Airesu, u prestižnom prostoru salona Centro Naval održan je koncert Zagrebačkog tamburaškog kvarteta.

Pogledajte kako su Hrvati iz Buenos Airesa molili krunicu

Hrvatski vjerski centar sv. Nikola Tavelić iz Buenos Airesa u subotu je molio 70. Krunicu Hrvata svega svijeta. Iz ovog dalekog grada u Argentini javili su se: fra Josip Peranić, Mariano Borhi s obitelji, Marija Gadže, Ana Premužić, Lillija Vlaho i Maria Stegnar. Najnoviju Krunicu predvodio je pater Ike Mandurić, a istu možete pogledati u […]

Akademski glazbenici, članovi Zagrebačkog tamburaškog kvarteta Marko Blašković, Martin Durbek, Franko Pecarić i Ivan Koprić izveli su skladbe hrvatskih autora T. Ranogajca, T. Uhlika, B. Vlaheka, F. Novosela i M. Miletića, a zatim i W. A. Mozarta i A. Piazzolle.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu

Oduševljenje brojne publike izazvale su njihove virtuozne interpretacije, uz posebne aranžmane skladbi klasične komorne glazbe, prilagođene tradicionalnim tamburaškim instrumentima.

U nastavku turneje po Argentini, glazbenici su nastupili u Cordobi gdje će još održati i glazbene radionice s tamburaškim orkestrima hrvatske iseljeničke zajednice.

Buenos Aires: Argentinska Hrvatica prevela djelo Mire Gavrana na španjolski jezik

Sutra će u Buenos Airesu biti organizirana promocija knjige “Obrana Jeruzalema” autora Mire Gavrana, koju je na španjolski jezik prevela akademkinja Carmen Verlichak. Vrljičak koja je inače hrvatskog podrijetla, sa svojim španjolskim stihovima Gavranovoj poemi pristupa vrlo praktično jer u svojemu izdanju usporedno donosi i hrvatski izvornik. Tako čitatelj otpočetka može pratiti proročki govor pisca […]

Njihov je dolazak financiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u sklopu javne diplomacije i potpore kulturnoj promidžbi i međunarodnoj prepoznatljivosti RH u svijetu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Buenos Airesu