Njemačka

U HKM-u Koblenz proslavljen Majčin dan i u službu uvedeno novo Misijsko vijeće

14. svibnja 2024. u 9:21

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Koblenz

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz protekli vikend svečano je proslavljen Majčin dan i u službu je uvedeno novo Misijsko vijeće.

U Koblenzu krizmano tridesetero Hrvata

Po rukama pomoćnog trierskog biskupa Robert Brahma, sakrament svete potvrde u subotu je primilo trideset vjeroučenika Hrvatske katoličke misije Koblenz koji su se dugogodišnjim vjeronaučnim susretima pripremali za taj dan. Nakon višegodišnje pripreme, intenzivnih proba posljednji tjedan, svete ispovijedi i duhovne priprave, stigao je i dan krizme. Sveta misa započela je svečanom procesijom i nakon […]

Proslava je počela svečanom svetom misom na kojoj se molilo za žive i pokojne majke. Misno slavlje uveličali su svojim sviranjem i pjevanjem Misijski tamburaši pod vodstvom orguljaša i zborovođe Marija. Posebno emotivan trenutak bio je čestitanje djece majkama i pjesma „Hvala mama, hvala tata“ koju je s ljubavlju otpjevao dječji zbor.

Vjeru su pred zajednicom ispovjedile nove članice Misijskog vijeća koje su izrekle svoju prisegu, obećavši vjerno služenje kroz cijeli petogodišnji mandat: Bogu na slavu, zajednici na korist, a sebi na spasenje.

Anđa, Žaklina, Gloria, Paula, Ankica, Maja, Dragica, Marija, Ivanka, Josipa, Laura, Valentina, Mateja, Lea, Irena i Anita bit će najbliže župnikove suradnice u sljedećih pet godina i uz pomoć 20 muškaraca u skupini prakaratura, voditelju misije pomagat će u planiranju i realiziranju života misije. Mandat traje do 2029. godine.

“Našim vijećnicama želimo puno snage i ustrajnosti u povjerenoj im službi, kao i obilje Božjeg blagoslova. Naša misija svoj bogat pastoralni i duhovni život uspijeva živjeti zahvaljujući pomoći i angažmanu svih vas uključenih u neku od misijskih aktivnosti. U zajednici je život organiziran kroz razne misijske skupine u kojima ima mjesta za svakoga tko želi i ponešto za svačiji talent i sposobnost”, objavili su iz HKM-a Koblenz.

Hrvati u Koblenzu proslavili 53. rođendan svoje katoličke misije

Nakon tri godine stanke zbog pandemije koronavirusa, Hrvatska katolička misija Koblenz ponovno je svečano proslavila svoj dan. Proslava Dana misije započela je molitvom svete krunice na nakanu za sve žive i pokojne članove zajednice te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće pred bistom zaštitnika misije bl. kardinala Alojzija Stepinca. Sviranje na misi uveličali su misijski tamburaši, […]

Karitativna skupina koju predstavlja Rafaela Blažević zadužena je za brigu o dobrotvornim aktivnostima u zajednici i obilazak starih i nemoćnih župljana, kao i za razne kreativne radionice u kojima se uvijek nauči nešto novo.

Hrvatska katolička misija Koblenz

Molitvena zajednica koju vodi Jela Ivanović zadužena je za molitveni život zajednica, za predmoljenje svete krunice prije mise, za predvođenje klanjanja pred Presvetim subotom, za križni put u korizmi, za molitvene lance i molitvene akcije na razne nakane.

Biblijska skupina Ankice Gujić brine se za organiziranje biblijskih večeri i proučavanje svetog pisma u zajednici. Prakaraturi koje predstavlja Veseljko Teklić zaduženi su za red u crkvi, pomoć pri hodočašćima, za milostinju prilikom svete mise, kao i za razne aktivnosti u crkvi gdje je potrebna snaga poput kićenja i raskićivanje crkve, jaslica…

Tamburaši i dječji zbor koje predstavlja Mario Vranješ odgovorni su za liturgijsko pjevanje u zajednici, za slavlja nakon svetih misa, kao i za predstavljanje zajednice na liturgijskim slavljima izvan misije. Zajednica mladih koju predstavlja Neven Lucić zadužena je za organiziranje i aktivnosti mladih u zajednici, posebno mladih od 15 do 35 godina.

Liturgijska skupina Marina Lovrića zadužena je za organiziranje liturgije nedjeljom i blagdanima kao i u Velikom tjednu, posebno čitanja.

Hrvati iz Koblenza zahvalni za proteklu pastoralnu godinu: Neka nam svima ovo bude na spasenje

Na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz proslavljen je Dan zahvalnosti i zajedništva, čime zajednica svake godine završava svoju pastoralnu godinu, koja traje od rujna do lipnja. Proslava je započela u subotu svetom misom zahvalnicom kojom su se župljani Bogu zahvalili za sve primljene milosti kroz proteklu pastoralnu i vjeronaučnu godinu. Nakon […]

Ministranti koje predstavlja Josip Marinčić zaduženi su za ministriranje na svetoj misi. O službenoj stranici misije brinu se Draženka Kožul i Dominik Jozić, a o društvenim mrežama Antea Kurtović. O misijskom uredu i listiću brine se Anđa Babić.