Obitelj Čorak

U Njemačkoj kršteno dijete hrvatsko-kenijskog para

16. travnja 2023. u 9:23

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

U crkvi St. Antonius u njemačkom Pforzheimu kršten je mali Leon Čorak, sin oca Ivana iz Požege i majke Sarah iz Kenije. Leona je u subotu krstio don Ivo Nedić, voditelj Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.

Cvjetnica u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

Slavljem Cvjetnice u nedjelju smo ušli u Veliki tjedan u kojemu kršćani ozbiljno i sabrano razmišljaju o posljednjim Kristovim danima. Taj blagdan spomen je na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem u dane prije proslave Pashe, ali i na njegovu muku koja će ubrzo uslijediti. Tijekom Isusova ulaska u Jeruzalem narod mu je mahao palminim i […]

Otac je zaposlen kao sistemski administrator u Institutu za tehnologiju u Karlsruheu, a majka je laborantica u jednoj farmaceutskoj tvrtki u okolici Pforzheima. Ovaj hrvatsko-kenijski par u braku je osam godina i Leon im je prvo dijete.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Ovo su lica dobrote u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavila je pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Svi kumovi izdvajaju po 100 eura godišnje kako bi djeca i mladi mogli ići u školu… “Akcija je to kojom se posebno ističemo kao misija! Naime, uvijek bude humanitarnih akcija i prikupljanja novaca […]

Krsni kumovi malom Leonu bili su supružnici Miroslav i Nikolina Lukić iz Pforzheima…

“Njihova kći Monika, koja je ovogodišnja prvopričesnica i već redovita članica crkvenoga zbora u Pforzheimu, predivno je pjevala na krštenju. Malom Leonu, ponosnim roditeljima i kumovima iskrena čestitka i Božji blagoslov na putu rasta u kršćanskoj vjeri”, javili su iz HKM-a Mittelbaden.