Siva šahovnica

Uređenje prostorija Hrvatske katoličke misije Luzern

30. travnja 2021. u 13:38

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Luzern

Nakon što su u unutrašnjosti Hrvatske katoličke misije Luzern postavljene velike tapete crkve sv. Marka u Zagrebu, nastavljeno je postavljanje dekorativnih plisea koji ujedno štite od sunca, a završeno je i vizualno uređenje ulaznih vrata.

Hrvatska katolička misija Luzern

Na vratima prema dvorani postavljena je zaštitna folija koju je osmislio inženjer Mišo Tomić. Za izvedbu se pobrinuo Goran Vukadin.

“Inženjer Tomić u idejno je rješenje uvrstio dva prepoznatljiva elementa koji povezuju nas pripadnike hrvatskog naroda i Švicarske – zemlje u kojoj živimo. Podloga sive šahovnice i u njoj dodani prozirni križevi ujedinjuju tri snažna simbola identiteta hrvatsko-švicarskih katolika: hrvatske kvadratiće, švicarski križ i križ kao simbol kršćanstva”, navode iz misije.

Hrvatska katolička misija Luzern

Na jednom krilu je stilizirani hrvatski grb, a na drugom logo Migrantenseelsorge Luzern koji se uime švicarske Crkve brine za pastoral doseljenika. Iznad vrata je lako čitljiv dvojezični natpis. Prema uredu je postavljena poluprovidna ukrasna folija s prepoznatljivim misijskim logom i također dvojezičnim natpisom.