Hrvati u Essenu

Velika radost! Prva sveta misa na hrvatskom jeziku u novoj crkvi

8. lipnja 2023. u 16:16

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Essen

Hrvatska katolička misija Essen u nedjelju je slavila prvu svetu misu na hrvatskom jeziku u svojoj novoj crkvi St. Hedwig. Misno slavlje predslavio je vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj.

Hrvati iz Essena pokazali veliku ljubav: Ponovno je proradilo široko hrvatsko srce

Hrvatska katolička misija Essen na nedjeljnim misama prikupljala je sredstva za stradale u nedavnom potresu u Siriji. Nakon što je župnik vlč. Ivan Cestar na župnim oglasima pozvao sve članove misije na nesebično darivanje, odaziv u ovoj zajedničkoj akciji bio je izvrstan… “Ponovno je proradilo široko hrvatsko srce. Pokazali smo svoju osjetljivost za potrebite te […]

Nove prostorije bit će sada dom za sva vjerska, duhovna i kulturna događanja hrvatske zajednice u ovom njemačkom gradu…

“Radosno smo pjevali i skrušeno molili u svom novom duhovnom domu. Tu ćemo se redovito nedjeljom i blagdanima okupljati i slaviti Boga na svom jeziku. Hvala svima koji su na bilo koji način (pri)pomogli da se preseljenje odradi prije ljetnih praznika. Neka nas to još više učvrsti u zajedništvu i očuvanju svog hrvatskog identiteta”, javili su iz Hrvatska katolička misija Essen.

Hrvati u Essenu proslavili Cvjetnicu

Svečanim misnim slavljima proteklog vikenda proslavljena je Cvjetnica u Hrvatskoj katoličkoj misiji Essen. Prema tradiciji, misnim slavljima prethodio je blagoslov maslinovih grančica… “Zajedno smo, kao i židovski narod nekada, klicali Isusu: ‘Hosana Davidovu sinu, blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Gospodnje!’”, napisali su iz ove katoličke misije. Nakon uvodnih misnih obreda, uslijedilo je čitanje Muke […]

Crkva St. Hedwig tako je nakon dugo vremena bila napokon ispunjena. Nakon misnog slavlja zajednica je nastavila druženje uz kolač, piće i kavu u dvorani pokraj crkve.

Hrvatska katolička misija Essen
Hrvatska katolička misija Essen
Hrvatska katolička misija Essen
Hrvatska katolička misija Essen