Mlada misa Ivana Totića

Velika radost za Hrvate u Stuttgartu!

8. srpnja 2022. u 9:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

U Hrvatskoj katoličkoj zajednici Stuttgart u ovu nedjelju s početkom u 15 sati bit će slavljena mlada misa Ivana Totića.

Novi svećenik među Hrvatima u Los Angelesu: Puno je bilo razloga za ne ići u Ameriku

Sv. Antun Padovanski prati don Ivana Jordana od početka njegova svećeničkog djelovanja – župe u Dragama do župe sv. Ante u Los Angelesu. Ističe da ga je Isusu doveo njegov djed i da je još od djetinjstva bio predodređen da bude svećenik, a on se otvorena srca predao Bogu o čemu svjedoči njegovo mladomisničko geslo: […]

Ivan Totić rođen je 1994. godine u Stuttgartu. Bio je aktivan član tamošnje hrvatske katoličke zajednice, u kojoj je primio krštenje, prvu pričest i krizmu.

Nakon mature u Stuttgartu, studirao je teologiju u Tübingenu i u Splitu, a magistrirao je 2020. godine u Tübingenu. Nakon đakonskog ređenja bio je na službi u župi Allmendingen (dekanat Ehingen-Ulm).

Po polaganju ruku i posvetnoj molitvi biskupa dr. Gebharda Fürsta, 9. srpnja 2022. godine u 9.30 sati u crkvi Heilig-Kreuz-Münster u Rottweilu bit će zaređen za svećenika, a dan poslije prolavit će svoju mladu misu.

Nakon misnog slavlja bit će domjenak na trgu ispred crkve…

Život s Hrvatima u Ujedinjenoj Kraljevini: Moja želja je da se u domovini stvari tako poslože da ti ljudi nakon nekog vremena, s novim iskustvima i znanjima, budu dobrodošli

“Prije dvije godine proslavili smo zlatni jubilej, pedeset godina organizirane pastoralne skrbi za Hrvate u Ujedinjenoj Kraljevini. Zajednica je uvijek bila relativno mala, ali činjenica da postoji više od pet desetljeća govori da je dio Božjeg plana. Naše poslanje je tim ljudima pružiti mogućnost slavljenja Boga na hrvatskom jeziku”, za HKM je rekao fra Ljubomir […]

“Ivan Totić zahvaljuje svima koji su ga do sada pratili na njegovom putu, a moli sve da ga i nadalje pratimo molitvom na njegovom putu i u njegovoj službi, a u molitve uključimo i sve naše svećenike i duhovna zvanja!”, javljaju iz Hrvatske katoličke zajednice Stuttgart.