Njemačka

Veliki dan u HKM-u Koblenz. Stigao i don Ivan Šarić, papinski gardist

20. veljače 2024. u 6:44

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Koblenz

U HKM-u Koblenz na prvu korizmenu nedjelju svečano je proslavljen Dan misije. Tom prigodom u Koblenz je iz švicarskog St. Gallena došao don Ivan Šarić, svećenik biskupije St. Gallen hrvatskih korijena, poznat po svojoj službi u Vatikanu kao papinski gardist.

Veliko bogatstvo zajedništva među Hrvatima u Koblenzu

Hrvatska katolička misija Koblenz jučer je svečano proslavila 20 godina svećeništva domaćeg župnika vlč. Stjepana Zadraveca. Proslava je započela molitvom svete krunice za duhovna zvanja, koju su predmolili članovi misijske molitvene zajednice. Veličanstvena procesija brojnih ministranata i svećanik na kraju procesije ušli su u crkvu u kojoj su ih dočekali članovi misijskog vijeća, uz pratnju […]

Budući da je HKM Koblenz pratio don Ivana na njegovom putu do svećeništva, ova mlada misa njegov je znak zahvalnosti zajednici.

Proslava Dana misije započela je molitvom krunice koju su predvodili članovi misijske molitvene skupine. Uslijedila je svečana sveta misa koju je predvodio slavljenik don Ivan Šarić.

Nakon nadahnute don Ivanove propovijedi održan je obred pepeljenja, čime je službeno započela korizmena priprava ove zajednice.

HKM Koblenz

Na kraju prekrasne svete mise koju su svojim sviranjem uveličali misijski tamburaši, predstavnici zajednice predali su don Ivanu darove: kalež, pliticu, komplet liturgijskih obrednika na hrvatskom jeziku, štolu, sliku blaženog kardinala Stepinca i košaru hrvatskih proizvoda.

Dječji zbor pod ravnanjem zborovođe Marija poklonio je don Ivanu prekrasnu pjesmu koju su pripremili samo za ovu prigodu. Nakon svete mise kod kipa zaštitnika misije uslijedila je molitva za proglašenjem blaženog kardinala svetim. Bista bl. Alojzija Stepinca, misijskog zaštitnika, nalazi se ispred crkve u kojoj se zajednica okuplja preko 50 godina.

HKM Koblenz

Slavlje se zatim preselilo u do posljednjeg mjesta ispunjenu dvoranu ispod crkve, gdje je, nakon molitve koju je predvodio don Ivan, uslijedio zajednički ručak.

Hrvati iz Koblenza zahvalni za proteklu pastoralnu godinu: Neka nam svima ovo bude na spasenje

Na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz proslavljen je Dan zahvalnosti i zajedništva, čime zajednica svake godine završava svoju pastoralnu godinu, koja traje od rujna do lipnja. Proslava je započela u subotu svetom misom zahvalnicom kojom su se župljani Bogu zahvalili za sve primljene milosti kroz proteklu pastoralnu i vjeronaučnu godinu. Nakon […]

Nakon ručka mladomisnik je u pokrajnjoj kapelici svim uzvanicima podijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov i mladomisničku sličicu za uspomenu na ovaj svečani događaj.