Prisega

Veliki dan u Los Angelesu. Hrvatska dobila čak 75 novih državljana

11. rujna 2023. u 14:35

Potrebno za čitanje: < 1 min

Gina Pilić

Vijesti

FOTO: Gina Pilić

Hrvatska je u prošlu subotu dobila 75 novih državljana. Svi ovi građani prisustvovali su svečanosti polaganja prisege u Los Angelesu na 72. godišnjem festivalu Hrvatske katoličke crkve sv. Ante. Neki od njih na ovaj dan čekali su gotovo tri godine.

Autor ‘hrvatskog’ festivala u Cincinnatiju: Mislili su da sam lud, a danas svatko ovdje voli doći

Red glazbe, red hrane i red kulture… To je protekli vikend obilježilo Cincinnati, grad u američkoj saveznoj državi Ohio koji je bio domaćin 24. Festivala umjetnosti i vina. Ova priča našim čitateljima vjerojatno ne bi bila zanimljiva da organizator događaja nije Vinarija Vinoklet i da iza nje ne stoji “hrvatska ideja”… “Glavni cilj nam je […]

Novi državljani starosti su između sedam i 63 godine. Mnogi od njih imali su suze u očima jer su konačno ostvarili svoje snove da budu priznati kao Hrvati.

Gina Pilić

Svečanost polaganja prisege predvodila je generalna konzulica Renee Pea iz hrvatskog konzulata u Los Angelesu, koji nadzire prijave iz više od deset američkih država.

Veliki jubilej hrvatske zajednice u Hamiltonu. Na proslavu dolazi i predsjednik Milanović

Hrvatska župa svetog Križa u Hamiltonu poziva sve zainteresirane na slavlje povodom svog 65. rođendana i 54. godišnjice izgradnje i posvete nove crkve u tom kanadskom gradu. Godine 1958. Joseph Francis Ryan, tadašnji biskup u Hamiltona, na inicijativu brojnih hrvatskih doseljenika i štovatelja utemeljio je Župu svetog Križa. Nedugo nakon toga započela je i izgradnja […]

Prema informacijama koje smo dobili, ovo je bila najveća svečanost prisege hrvatskih državljana do sad u svijetu.