Nova dopuštenja

Vjerske zajednice u Austriji popuštaju s mjerama

20. svibnja 2021. u 9:43

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Vjerske zajednice u Austriji same donose odluke o mjerama protiv širenja koronavirusa. Paralelno s popuštanjem državnih mjera, Rimokatolička Crkva je od 19. svibnja dopustila pjevanje u zboru, a vjernici u crkvi obvezni su nositi zaštitne FFP2 maske i držati razmak. U vjerskim zajednicama ne vrijedi 3G pravilo.

Kardinal Puljić s Hrvatima u Austriji: Sjeme koje Bog sije u nas posijano je na krštenju

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić od 14. do 16. svibnja boravio je u Austriji, u pohodu HKM Salzburg i HKM Innsbruck. Povod njegova pohoda bila je podjela sakramenta potvrde ovogodišnjim krizmanicima misija, prenosi Katolički tjednik. Stigavši u Salzburg 14. svibnja predvečer, kardinala je dočekao voditelj misije i župnik fra Zlatko Špehar sa svojim suradnicima. […]

Iz Crkve su izjavili kako se preporučuje pričest na ruku te da se vjernik u tom slučaju izmakne u stranu kako bi se pričestio u miru i dostojanstvu.

Za krštenja i vjenčanja, koji su se do sada mogla održavati samo u užem obiteljskom krugu, od srijede se primjenjuju korona pravila za crkvene službe kao i na prvoj pričesti i krizmi, a koncept prevencije je obvezan.