Višestruke poteškoće

Zabrinutost za inozemne radnike u lockdownu

30. studenoga 2020. u 2:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Vatican Media

Stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima nadbiskup Ivan Jurkovič u govoru pred Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Ženevi 26. studenoga izrazio je zabrinutost zbog stanja u kojem su se zatvaranjem zbog pandemije našli inozemni radnici u zemljama useljavanja, prenosi Vatican News.

Priča o postojanju i stvaralaštvu jednog naroda

Zagrebačka izdavačka kuća Ibis grafika nedavno je tiskala knjigu Vladimira P. Gossa “Početci hrvatske umjetnosti”, čija je građa raspoređena na 488 stranica. Najbitnije dijelove knjige na engleskome jeziku možete pročitati na ovome linku… Autor je hrvatsko-američki znanstvenik, pisac i novinar, Professor emeritus povijesti umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, a tijekom karijere predavao je na University of […]

Dok su migranti koji useljavaju kao radna snaga dobrodošli, u lockdownu nailaze na višestruke poteškoće i možda najviše trpe.

“Useljenici imaju jednako dostojanstvo kao svi drugi ljudi. Oni donose priliku za obogaćenje i pridonose cjelovitom razvoju svih”, istaknuo je mons. Jurkovič, osvrnuvši se na encikliku “Fratelli tutti”.

Useljavanje nesumnjivo igra sve veću ulogu u različitim društvima. Da bi mogli pridonositi na kulturnom, gospodarskom i društvenom području neophodna je uspješna integracija.

“Važno je preispitati čimbenike ljudskog suživota iz perspektive bratstva i solidarnosti”, poručio je nadbiskup Jurkovič.