Transparentno

Zaklada ACAP donirala moderni uređaj za anesteziju

9. travnja 2021. u 15:31

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Zaklada ACAP/Facebook

Opća bolnica u Sisku primila je moderni uređaj za anesteziju od Zaklade ACAP i inicijative “Jedna Hrvatska”. Ovaj napredni model koristi se za operacije najtežih slučajeva, a bolnica ga je prepoznala kao najveću potrebu. To je tek prva donacija ACAP-a od potresa na području Banovine.

Ivan Grbešić: Nikada nećemo odustati od Hrvatske!

Vi ste rođeni u Kanadi? Vaši su roditelji iz domovine. Možete nam opisati njihov put… Rođen sam 1975. godine u Sudburyju, gradu u sjevernom Ontariju koji je poznat, među ostalim, po hokeju, snijegu i hladnoći. Odrastao sam u obitelji, inače aktivnoj članici naše hrvatske zajednice i katoličke župe sv. Marka. Moji su korijeni iz širokobriješkog […]

Zaklada ACAP izravno surađuje sa stručnjacima na terenu kako bi utvrdila područja koja trebaju pomoć, a zatim osigurava sredstva za spašavanje života (umjesto novčanih donacija).

“To omogućava našim donatorima da transparentno vide kako se njihova sredstva koriste. Zaklada je prikupila gotovo 225 tisuća američkih dolara za Banovinu, a u kombinaciji sa sredstvima prikupljenim za pomoć u potresima u Zagrebu, 420 tisuća američkih dolara u prvoj godini. Zahvalni smo svima onima čija je velikodušnost doprinijela uspjehu ACAP Zaklade, kao i svim članovima One Croatia diljem svijeta koji su neumorno radili na ostvarenju svega ovoga”, piše u priopćenju Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka.

Hrvati Chicaga skupili gotovo 100 tisuća dolara. I tako to traje već stotinu godinu…

Ljudi skupljaju na sve strane. Dobrota je uvijek vidljiva u potresima bilo koje vrste. Kada je u Hrvatskoj zatreslo, svi su pitali što učiniti. Hrvati Chicaga kroz svoje župne zajednice skupili su skoro sto tisuća dolara za pomoć žrtvama potresa u domovini Hrvatskoj. Većina tih priloga poslana je kroz Hrvatski Caritas. Mnogi skupljaju. Skupljanje je […]

Ako se želite uključiti u kampanju, posjetite ovu poveznicu…