John Žagar

Zanimljiv oglas iz 1927. godine: Kako mogu dopremiti svoju ženu u Ameriku?

4. prosinca 2020. u 0:11

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vremeplov

FOTO: Almanak i statistika južnih Slavena u Sjedinjenim Državama

Kako i na koji način ljudi mogu dopremiti svoju ženu u Ameriku?
Kako mogu dopremiti u Ameriku svoju djecu?
Kako bih mogao dopremiti u Ameriku svoju zaručnicu?
Kako da dopremim u Ameriku svoje roditelje: Oca? Majku?
Kako bih dopremio svoju braću, sestre i ostale rođake?
Kako bih otišao u stari kraj, a da se mogu povratiti opet natrag?
Gdje bih mogao dobiti najbolje i najsigurnije upute u svim gornjim pitanjima?

Što se dogodilo Nicku Begichu? Još uvijek nije riješen misterij zrakoplovne nesreće uglednog političara s Aljaske

Najveća savezna država u SAD-u Aljaska nalazi se na krajnjem sjeverozapadu Sjeverne Amerike. Ima 1,530.693 četvornih kilometara i oko 650 tisuća stanovnika, od kojih su 20 posto Eskimi i Indijanci. Aljaska je odijeljena od drugih 48 kontinentalnih država golemim kanadskim teritorijem. Kroz stotinjak godina, do 1867., gospodar te gotovo puste zemlje na Tihom oceanu i […]

BANKA JOHN ŽAGAR, najstarija hrvatska banka u Americi, koja je u preko 30 godina dopremila na tisuće našeg naroda iz domovine u Ameriku, a otpremila u domovinu još i mnogo više putnika, dat će Vam u svakom gornjem pitanju točan i pozitivan odgovor, kao i sve točne informacije u suglasju s najnovijim useljeničkim zakonom Sjedinjenih Država Amerike. Sve upute u svim gore navedenim pitanjima daje rečena banka – svojim zemljacima Hrvatima, kao i ostalim Južnim Slavenima i Slavenima uopće posve besplatno.

Mi zastupamo sva parobrodarska društva te prodajemo šifkarte na sve linije. Naši putnici putuju ugodno i bezbrižno, jer ih na putu na svakoj prelaznoj stanici dočekaju naši agenti i to i one, koji putuju u Evropu i one, koji putuju u Ameriku, odakle ih s posebnim vlakovima otpremaju upravo u mjesto kamo putuju.

Šaljemo novac u staru domovinu, kao i na sve strane svijeta, i to u Jugoslaviju u dinarima i dolarima, a u ostale države ili u čekovima na dolare, ili u novcu dotične države.

Izrađujemo sve spise glede dopreme Vaših rođaka u Ameriku, a također Vam možemo pribaviti i dozvolu od američke vlade, da možete otići u stari kraj i da se u roku od jedne godine bez ikakovih zapreka i neprilika možete opet povratiti u Ameriku. Izrađujemo i sve ostale pravne spise za stari kraj, kao: razne ugovore, punomoći, ustupnice, darovnice, molbe, obveznice, brisovne namire…

Naša hrvatska knjižara, koja je najveća u Americi, može Vam u svako vrijeme pružiti uz umjerenu cijenu ponajbolja djela iz hrvatske i uopće svjetske literature, kako zabavne, tako i poučne, a također i sve školske knjige, molitvenike itd.

U svakoj prilici i potrebi obratite se s potpunim pouzdanjem na nas: John Zagar & Co., 2400 Wentworth Avenue, Chicago, ILL.

preuzeto iz publikacije “Almanak i statistika južnih Slavena u Sjedinjenim Državama”, Chicago, 1927.