Niz radionica

Završen program profesionalne orijentacije za mlade Hrvate u Srbiji

23. kolovoza 2021. u 0:12

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji

Ove godine u nešto novom ruhu od 16. do 21. kolovoza proveden je program profesionalne orijentacije namijenjen budućim malim i velikim maturantima koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku ili hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture.

Otvoren natječaj za sufinanciranje hrvatskih udruga u Republici Srbiji

Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji, uz potporu Osječko-baranjske županije i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, raspisalo je natječaj za sufinanciranje sljedećih programa, projekata i aktivnosti: sufinanciranje redovite djelatnosti i institucionalnih troškova potrebnih za funkcioniranje udruga zaštita, očuvanje i predstavljanje kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji afirmacija suvremenog kulturnog stvaralaštva Hrvata u Republici Srbiji poboljšanje […]

Sudionici su nakon testiranja profesionalnim testovima sposobnosti, interesa i osobnosti prošli niz radionica u kojima su mogli bolje upoznati sebe i promišljati o svom budućem profesionalnom putu.

“Neku djecu smo učvrstili u prethodnim promišljanjima, neku smo poljuljali, ali najvažnije je da je svatko doživio promjenu i da je dobro razumio važnost odvajanja vremena za donošenje velikih odluka u životu. Osim u konkretnom izazovu pred kojim se oni nalaze, odabir škole ili fakulteta, sigurna sam da će im ove radionice biti od koristi i na drugim životnim raskrižjima”, rekla je Jasna Vojnić, ovoga puta u ulozi psihologinje i voditeljice, uz vlč. Vinka Cvijina, Filipa Čelikovića i Augustina Žigmanova.

Program profesionalne orijentacije Hrvatsko nacionalno vijeće pokrenulo u Srbiji pokrenulo je 2016. godine u suorganizaciji Udruge “Naša djeca”, Udruge “Bela Gabrić” i Fondacije “Cro fond”. Potporu je ove godine pružilo i Pokrajinsko tajništvo za upravu propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Hrvatsko vijeće u Srbiji pomaže mladima u odabiru profesionalnog puta

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, od 10. do 11. kolovoza održano je testiranje 20-ero učenika sedmih razreda osnovne i trećih razreda srednje škole. Testiranje je prvi dio programa profesionalne orijentacije GPS „Gdje Poći Sutra!?“ koji organizira HNV uz suorganizaciju Udruge „Naša djeca“ i Hrvatskog prosvjetnog društva „Bela Gabrić“, a čiju je realizaciju […]

Program radionica u Međugorju upotpunilo je brdo Križevac, brdo Gospinog ukazanja kao i susret s jednim od vidjelaca.