Bijeli put

Zürich: Tri desetljeća od humanitarne akcije za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu

7. prosinca 2023. u 15:41

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Zürich

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je jučer 30. obljetnicu humanitarne akcije „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“.

Prvu svetu pričest primilo 50-ero djece u Salzburgu i Zürichu

Prvu svetu pričest protekli vikend primilo je 18-ero djece iz Hrvatske katoličke župe bl. Alozija Stepinca – Salzburg i njih 32-oje iz Hrvatske katoličke misije Zürich. Djeca Hrvata u Salzburgu marljivo i savjesno su se pripremala za taj veliki događaj. Na misnom slavlju prije završnog blagoslova zajedničkom pjesmom obradovali su sve okupljene, zatim su otpjevali […]

Fra Iko Skoko, jedan od organizatora tog događaja, a sada misionar u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu, pozdravio je okupljene u dvorani crkve sv. Felixa i regule, istaknuvši detalje o počecima Bijelog puta.

Zatim je prikazan dokumentarni film „Bijeli put“ Zdenka Jurilja, nakon kojeg je fra Iko predvodio molitvu za pokojnog Antu Vlajića koji je ubijen u Gornjem Vakufu tijekom povratka konvoja. Molio je i za sve pokojnike koji su sudjelovali na Bijelom putu, kao i za sve stradale u Srednjoj Bosni.

Fra Velimir Bavrka na duhovnoj obnovi u Zürichu

Duhovnu obnovu u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich proteklih dana održao je fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza. Iz ove hrvatske misije u Švicarskoj istaknuli su kako je duhovnikov govor bio jednostavan, ali izravan te da je njegova pjesma uz klanjanje otvorila mnoga srca za Gospodina… “Svaka zajednica osjeti nešto posebno kada se događa duhovna obnova. […]

Fra Iko je na kraju zahvalio Kadru d.o.o. Široki Brijeg što je dopustio prikazivanje filma u Zürichu. Neki od gledatelja bili su prije 30 godina djeca pred crkvom Svetog Duha u Novoj Bili kada je konvoj Bijeli put stigao pred crkvu.