Humanitarna večera

Bili smo na Hercegovačkoj noći u Chicagu! Ovo društvo dosad je u domovinu poslalo više od 50 tisuća američkih dolara

28. siječnja 2024. u 13:45

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

Šesta Hercegovačka noć održana je u hrvatskoj zajednici u Chicagu. Ova humanitarna večera upriličena je u subotu u dvorani Hrvatske župe Srca Isusova.

Djelić dojmova s koncerta KUD-a hrvatska baština u Chicagu

Kulturno-umjetničko društvo hrvatska baština iz Chicaga sinoć je, u dvorani talijanskog centra u blizini hrvatske župe sv. Jeronima, održalo svoj godišnji koncert. Ovo društvo okuplja sve one koji žele nastaviti njegovati hrvatski folklor po završetku jedne od hrvatskih škola u ovom velikom američkom gradu. Posebni gost za ovu prigodu bilo je Kulturno umjetničko društvo Prigorec […]

Kao i dosad, Hercegovačka noć humanitarnog je karaktera. Ovoga puta svi prihodi bit će poslani u Čitluk, Udruzi Susret koja skrbi o djeci s posebnim potrebama.

Dijaspora.hr

Više od 350-ero uzvanika uživalo je u dobroj hrani, lijepom društvo i bogatom programu. Na početku večeri sve prisutne je pozdravio fra Marko Puljić, kustos hrvatskih franjevaca u Chicagu, a zatim se obratila i Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u tom američkom gradu.

Dijaspora.hr

Uime Hercegovačkog društvo s nekoliko riječi zahvale obratio se fra Antonio Musa, župnik Hrvatske župe svetog Jeronima. Fra Antonio se zahvalio svim gostima na podršci i onima koji neumorno rade organizirajući ovu lijepu manifestaciju. Podsjetio je sve prisutne da su u nekoliko godina potrebitima u domovini poslali više od 50 tisuća američkih dolara. Bogu hvala na svim dobrim ljudima.

Velika radost za Hrvate u Chicagu: Budi sluga svih i bit ćeš velik. Ako želiš biti velik, bit ćeš zaboravljen

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je za đakona fra Vinka Baćka, bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Ovaj veliki događaj održan je u župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu. Na svečanom euharistijskom slavlju koncelebriralo je 13-ero svećenika, među kojima su bili provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji fra Marko Puljić, […]

Večeru je blagoslovio fra Stjepan Bedeniković, župnik Hrvatske župe Srca Isusova. Sve prisutne je do dugo u noć zabavljao Bože Slišković, glazbenik i zabavljač koji je za ovu prigodu došao upravo iz Hercegovine i donio dašak staroga kraja našim iseljenicima u ovoj velikoj hrvatskoj iseljeničkoj koloniji u Chicagu.

Dijaspora.hr