FOTOGALERIJA

Djelić dojmova s koncerta KUD-a hrvatska baština u Chicagu

26. studenoga 2023. u 19:52

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dijaspora.hr

Kulturno-umjetničko društvo hrvatska baština iz Chicaga sinoć je, u dvorani talijanskog centra u blizini hrvatske župe sv. Jeronima, održalo svoj godišnji koncert.

Chicago: Klapa Stine zabavila više od 500 Hrvata

Hrvatska katolička misija bl. Alojzija Stepinca sinoć je održala svoju godišnju svečanu večeru. U prostorima Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu više od 500 gostiju uživalo je u zajedništvu pjesme, molitve, druženja i ukusne hrvatske hrane koju su pripremile vrijedne domaćice. Svečanom skupu obratili su se: Marijana Kovačević, predsjednica župnog vijeća, Sanja Laković, generalna konzulica Republike […]

Ovo društvo okuplja sve one koji žele nastaviti njegovati hrvatski folklor po završetku jedne od hrvatskih škola u ovom velikom američkom gradu.

Posebni gost za ovu prigodu bilo je Kulturno umjetničko društvo Prigorec iz Markuševca koji ove godine slavi i 100. godišnjicu svog osnutka pa je to ujedno bila i prilika da ostvare svoju prvu američku turneju.

Nekoliko stotina hrvatskih iseljenika kroz sat i pol vremena uživali su u jedinstvenom programu, spletu pjesme, tambure i plesa te su se tako duhovno povezali s domovinom koju su iz različitih razloga morali napustiti.

Dijaspora.hr
Dijaspora.hr
Dijaspora.hr