Švicarska

Božić u Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich

27. prosinca 2023. u 6:00

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: fra Iko Skoko

Božić je svečano proslavljen i u Hrvatskoj katoličkoj Zürich, na čak tri mise polnoćke. Prva je bila za djecu u crkvi sv. Felixa i Regule, prije koje je Misijski dječji zbor održao svoj mali koncert s orguljašicom Petrom Hrvačić.

Hrvati iz Züricha organizirali izložbu jaslica koje su sami napravili

Povodom 800. obljetnice prvih jaslica sv. Franje, Hrvatska katolička misija Zürich organizirala je jučer izložbu jaslica u crkvi sv. Feliksa i Regule. Sv. Franjo zatražio je pred Božić 1223. od prijatelja Ivana da napravi jaslice na hridi u šimi izvan Greccia. Nad tim jaslicama bio je oltar na kojem su slavili božićnu svetu misu. Ovih […]

Svetu misu predvodio je misionar fra Iko Skoko. U homiliji je govorio što znače biti „ljudi Božje milosti“, ali i o razlici između svratišta i jaslica. Pozvao je vjernike da budu poput „jaslica“ otvoreni, jednostavni i skromni te prime svog Spasitelja koji se rodio.

fra Iko Skoko

Svetu misu u crkvi sv. Josipa u Dietikonu prevodivo je misionar fra Goran Azinović, a polnoćku u crkvi sv. Urlicha u Winterthuru slavio je voditelj misije fra Ivica Prusina. Sve crkve bile su pune vjernika, iako je veliki broj Hrvata otputovao u domovinu slaviti blagdane.

fra Iko Skoko

Na sam Božić dvije svete mise slavljene su u crkvi Dobrog pastira u samom središtu Züricha te po jedna u Dietikonu, Wintherturu i Waldu.

Zürich: Tri desetljeća od humanitarne akcije za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu

Hrvatska katolička misija Zürich proslavila je jučer 30. obljetnicu humanitarne akcije „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“. Fra Iko Skoko, jedan od organizatora tog događaja, a sada misionar u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu, pozdravio je okupljene u dvorani crkve sv. Felixa i regule, istaknuvši detalje o počecima Bijelog puta. Zatim je prikazan […]

Vjernici su se pripremili za Božić sakramentom svete ispovijedi koja je bila organizirana na 12 mjesta, tijekom svake mise zornice, karitativnom akcijom za Majčino selo i izložbom 70 jaslica u dvorani crvke sv. Felixa i Regule.

fra Iko Skoko

fra Iko Skoko
fra Iko Skoko