Njemačka

Böhringen: Fra Ante Radoš obnovio svoje redovničke zavjete

8. srpnja 2024. u 9:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Dorotea Savnik

U crkvi sv. Nikole u Böhringenu fra Ante Radoš u subotu je obnovio svoje redovničke zavjete. Fra Robert Crnogorac predvodio je svečanu pjevanu večernju molitvu na kojoj je, uz fra Ivana Penavića i fra Milana Gelu, sudjelovalo i 20-ak mladih iz Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen.

Duhovna obnova u HKM-u Singen-Villingen: Nikad se ne zna kako Bog djeluje

„Grijeh. Tko živi u grijehu strah ga je. Grijeh je daleka zemlja. A kako se maknuti od te napasti, kako napraviti prvi korak? Borite se, ne predajte se i idite hrabro naprijed”, rekao je fra Goran Azinović, predvoditelj ovogodišnje korizmene duhovne obnove u Hrvatskoj katoličkoj misiji Singen-Villingen. Prva večer, koja je održana u Singenu, započela […]

Fra Robert je nakon kratkog čitanja održao nagovor o trima zavjetima: poslušnosti, siromaštvu i čistoći, naglasivši njihovu vrijednost i značenje u redovničkom životu. Zatim je uslijedio sâm obred obnove redovničkih zavjeta fra Ante Radoša, bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije na studiju teologije u Tübingenu.

Dorotea Savnik

Zavjete je primio fra Robert kao provincijalov delegat, a svjedoci obnove zavjeta bili su fra Ivan i fra Milan, hrvatski franjevci poslijediplomci in externis terris.

Duhovna obnova za Hrvate u tri njemačka grada: Očevo vjersko svjedočanstvo je neizbježno!

Četverodnevnu duhovnu obnovu za vjernike Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen predvodio je dr. fra Serđo Ćavar, odgojitelj bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu, koji su animirali liturgijsko slavlje i program duhovne obnove. Obnova je trajala od četvrtka 14. ožujka do nedjelje 17. ožujka 2024. godine. Zazivom Duha Svetoga u Kapitelsaal u Konstanzu započeo je program korizmene […]

“Otpjevavši hvalospjev Veliča uz obred kađenja oltara kojim kao da nam postade sasvim predočivo i fra Antino predanje životu u Kristovu gospodstvu te primivši blagoslov po završetku večernje molitve uputili smo se na okrjepu i druženje u misijskoj dvorani u Singenu. Svim redovnicima i redovnicama neka Gospodin podari ustrajnost na njihovu putu”, javili su iz ove hrvatske katoličke misije u Njemačkoj.

Dorotea Savnik