Baden-Baden

Članica Hrvatske katoličke misije Mittelbaden odlazi volontirati u Kolumbiju

3. listopada 2022. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM Mittelbaden

Laura Apostolico članica je Hrvatske katoličke misije Mittelbaden iz zajednice Baden-Baden. Od malih nogu vezana je uz crkvu, najprije kao ministrantica, a posljednjih godina i kao čitačica na svetim misama.

Zanimljiva akcija Hrvata iz Mittelbadena! Traže se kumovi!

I ove godine Hrvatska katolička misija Mittelbaden nastavlja pomagati školovanje siromašne djece u Africi, u projektu pod nazivom „Kumstva za Ganu“. Iz misije potiču sve svoje vjernike da započeto kumstvo nastave. Ipak, ako netko iz financijskih ili bilo kojih drugih razloga to više ne može, neka se javi. “Akcija je to kojom se posebno ističemo […]

Ova 22-godišnjakinja nedavno je završila studij ekonomije. I dok drugi mladi sanjanju da završe fakultet i što prije pronađu neki posao, Lauru je srce vuklo prema nečem drugom, nečem višem. Odlučila je sljedećih deset mjeseci volontirati kao socijalna radnica u Kolumbiji, u gradu Medellínu.

Organizacija kojoj se prijavila i koja šalje volontere nosi naslov „Worldwide volonteers“. Laura će tamo raditi u dječjem domu, u kojem boravi oko 40 djece u dobi između šest i 18 godina, a koja većinom dolaze iz nesređenih obitelji: iz svijeta siromaštva, kriminala i nasilja.

U HKM-u Mittelbaden ove godine proslavljeno čak šest prvih pričesti. Sakrament primilo 96-ero mladih!

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Mittelbaden od 7. svibnja do 3. srpnja 2022. svečano je proslavljeno šest prvih pričesti. Sakramentu euharistije pristupilo je 96-ero prvopričesnika koji su se kod svojih vjeroučitelja za taj trenutak pripremali cijelu školsku godinu. Djeca su prvi put primila i sakrament ispovijedi. Karlsruhe Prvo ovogodišnje slavlje prve pričesti održano je u subotu […]

Don Ivo Nedić, voditelj HKM-a Mittelbaden, udijelio je Lauri Božji blagoslov i uime cijele misije zaželio sretan put i ostvarenje dobrih djela kroz njezino djelovanje u novoj sredini.