München

Dan zahvalnosti za plodove zemlje

4. listopada 2023. u 9:53

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: franjevci-split.hr

U prošlu nedjelju na misi u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Münchenu svečano je proslavljen Dan zahvalnosti. Misno slavlje animirala su djeca, članovi zbora Hrvatski slavuji pod vodstvom s. Nikoline Bilić na klaviru. Misu je slavio zlatomisnik fra Jozo Župić, dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi München.

Hrvati u Münchenu oprostili se od fra Ivana Vuletića koji se vraća u domovinu

Voditelj Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Münchenu izrazio je u nedjelju zahvalnost dosadašnjem župnom kapelanu fra Ivanu Vuletiću koji je tijekom večernje mise posljednji put slavio misu s tamošnjim vjernicima… „Od našeg fra Ivana oprostili smo se danas na svim našim nedjeljnim misama u župi München, a posebno na središnjoj misi u crkvi […]

Pozivajući se na evanđelje o ocu i dvojici sinova, fra Jozo je u propovijedi rekao djeci da njihov i naš vinograd nije samo fizičko mjesto, već i svi oni prostori u kojima nas Otac Nebeski poziva da živimo svoju vjeru.

“To može biti škola, bolnica, roditeljski dom, kršćanska zajednica ili jednostavno svijet u kojemu živimo. U svim tim prostorima možemo dati svoje potvrdno DA, svjedočiti za Boga. Nikada nije kasno krenuti putem koji nam je pokazao Isus, obličjem čovjeku nalik, koji ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu”, u propovijedi je rekao fra Jozo Župić.

München: Velika sreća i krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

U Hrvatskoj katoličkoj župi München voditelj fra Petar Klapež predvodio je u subotu svečano misno slavlje tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić. Na početku mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici, njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima. U propovijedi je izrazio radost što župna zajednica, nadbiskupija […]

Na oltaru su bili plodovi zemlje koje su pripremili mladi framaši i framašice, s. Nikolina Bilić i Ana Turalija, vrijedna sakristanka. Nakon mise djeca su se fotografirala uz oltar i plodove zemlje koje su zatim ponijeli svojim kućama. Fra Jozo je djeci dao sličicu sa svoje zlatne mise koju je slavio ovog ljeta u Sinju.

franjevci-split.hr