Novi Vinodolski

Djeca Hrvata izvan domovine uče o Lijepoj Našoj

28. srpnja 2023. u 8:45

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Snježana Radoš

U Novom Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, u tijeku je jubilarna 30. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture.

Klapa Kartolina iz Kanade završila snimanje spota u Poljicama i Splitu: Bilo je to nezaboravno iskustvo

Klapa Kartolina iz Kanade privela je kraju jedno od svojih najaktivnijih razdoblja, za vrijeme nedavnog boravka u Hrvatskoj. Prvi put su imali priliku nastupali na Večeri mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, što im bilo nezaboravno iskustvo. S ponosom su predstavljali Hrvate iz Kanade i sretni su što su mogli zapjevati na najprestižnijoj pozornici […]

Radi se jedinstvenom programu u Republici Hrvatskoj koji se održava u kontinuitetu od 1993. te je do danas okupio 1711-ero djece iz 41 zemlje svijeta te 106-ero voditelja različitih radionica. Ovogodišnji program okupio je 90-ero polaznika u dobi od 9 do 16 godina iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: Austrije, Njemačke, Poljske, Luksemburga, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva (Sjeverne Irske, Velike Britanije, Škotske), Italije, Švedske, Švicarske, Grčke, Kosova, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Temeljni cilj ovoga ljetovanja je da djeca koja žive izvan granica Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Lijepoj Našoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Ljetni raspored u Hrvatskoj katoličkoj župi München: Odmorite se, nije se dovoljno samo isključiti

Hrvatska katolička župa München objavila je raspored rada tijekom ljetnih praznika. Tako će nedjeljne mise u Münchenu od 30. srpnja do 3. rujna 2023. biti slavljene prema sljedećem planu: u crkvi sv. Pavla u 9 i 17 sati u crkvi sv. Michaela u 12.30 sati Tijekom ljetnih praznika neće biti misnih slavlja u Pasingu, St. […]

Program škole održava se u Domu Crvenog križa grada Zagreba do 28. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

“Bit će tu još puno, puno veselja i radosnih trenutaka u zdravom, bezbrižnom i sigurnom okolišu pod nadzorom iskusnih i pouzdanih učitelja i voditelja. Kruna programa bit će završna priredba koja će se održati 27. srpnja u večernjim satima”, javila je Hrvatska matica iseljenika.

Više od 900 Hrvata i njihovih potomaka stiglo je u Zagreb. Evo o čemu je riječ

U glavnom gradu Republike Hrvatske otvoreno je najveće amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluje više od 900 Hrvata i njihovih potomaka iz 26 zemlje svijeta, a koji se natječu u 14 sportova. Pete Hrvatske svjetske igre održavaju se na sportskim terenima u Zagrebu. Istovremeno, sudionicima je na raspolaganju popratni edukativno-zabavni sadržaj, sve s ciljem povezivanja […]

Na ovoj Facebook stranici možete svakodnevno pratiti kako djeca provode dane u domovini.