Poljička i Hallelujah

Klapa Kartolina iz Kanade završila snimanje spota u Poljicama i Splitu: Bilo je to nezaboravno iskustvo

27. srpnja 2023. u 9:34

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Klapa Kartolina

Klapa Kartolina iz Kanade privela je kraju jedno od svojih najaktivnijih razdoblja, za vrijeme nedavnog boravka u Hrvatskoj. Prvi put su imali priliku nastupali na Večeri mješovitih klapa Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, što im bilo nezaboravno iskustvo.

Više od 900 Hrvata i njihovih potomaka stiglo je u Zagreb. Evo o čemu je riječ

U glavnom gradu Republike Hrvatske otvoreno je najveće amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluje više od 900 Hrvata i njihovih potomaka iz 26 zemlje svijeta, a koji se natječu u 14 sportova. Pete Hrvatske svjetske igre održavaju se na sportskim terenima u Zagrebu. Istovremeno, sudionicima je na raspolaganju popratni edukativno-zabavni sadržaj, sve s ciljem povezivanja […]

S ponosom su predstavljali Hrvate iz Kanade i sretni su što su mogli zapjevati na najprestižnijoj pozornici klapskog pjevanja u svijetu. Tamo su imali priliku čuti puno dobrih klapskih nastupa i uspostavili su mnogo novih kontakata.

Nakon našeg festivalskog nastupa, proveli su nekoliko dana na snimanju videospota na lokacijama u Poljicima i Splitu. Radili su na scenama za njihove nadolazeće videospotove za pjesme “Poljička” i “Hallelujah”. U svojim teškim narodnim nošnjama, na više od 30 stupnjeva Celzijusa, snimali su videoscene za pjesmu “Poljička” pod žarkim Suncem u Poljičkoj knežiji, a video za pjesmu “Hallelujah” u katedrali svetog Dujma u Splitu.

I ovim putem zahvaljuju župniku don Anti Mateljanu što im je dopustio snimanje u katedrali. Zahvaljuju i timu koji je sudjelovao u stvaranju ovog multimedijalnog saržaja, a oni su: redatelj Ivan Perić Poljičanin, producent Reggie Tiessen, Goran Mikas koji je svirao tradicionalne poljičke diple u dijelu videa “Poljička”, Mira Kuvačić koja je sudjelovala u videospotu kao spremačica soparnika i naravno, cijelom timu Klape Kartolina.

Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture završilo 28-ero polaznika

U petak je završila Sveučilišna škola hrvatskoga jezika i kulture koju već niz godina organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Sveučilište u Zagrebu. U radu škole sudjelovalo je 28-ero polaznika iz 12 europskih i prekomorskih zemalja (Švicarske, Njemačke, Nizozemske, Velike Britanije, Francuske, Švedske, Bjelorusije, Mađarske, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Brazila i Japana). Kao i prethodnih […]

“Jedva čekamo vratiti se u Kanadu kako bismo dovršili ove videozapise koji će imati i dijelove snimljene tamo. Videospotovi bit će dio većeg projekta na kojem radimo, a riječ je o dokumentarnom filmu o našem radu i životu u Kanadi te o našoj neraskidivoj vezi s Hrvatskom”, napisala je Klapa Kartolina na svom Facebook profilu.