Subotica

Dobrotvorni koncert hrvatske redakcije Radio Marije Srbije: Ne tražimo pomoć za sebe, nego za vas

2. srpnja 2021. u 10:05

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: IKA

U franjevačkoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela u Subotici održan je u srijedu dobrotvorni koncert hrvatske redakcije Radio Marije Srbije, javlja IKA.

Trojica Hrvata novi su dušobrižnici u Željeznom

Biskup Željeznog Egidije Živković na Petrovo je zaredio 40-godišnjeg Crnogorca Ivana Vukčevića za svećenika, 50-godišnjega Hrvata Zorana Nadrčića za đakona i 46-godišnjeg Hrvata iz BiH Marinka Kelavu, koji s obitelji živi u Štikapronu, za stalnoga đakona. “Ove jubilarne godine veliko je zadovoljstvo što imamo dva đakona i mladomisnika, a posebna je radost da su to […]

Program je održan pod geslom „Svjedoci nade“ s ciljem prikupljanja pomoći za opstanak jedinog katoličkog radija u Republici Srbiji koji emitira program na hrvatskom jeziku.

Na koncertu su nastupili VIS „Ritam vjere“ i Molitvena zajednica „Proroci“. Posjetitelji su mogli slušati pjesme koje slave Gospodina te potiču vjernike na promišljanje. Članovi ovih skupina i zajednice kroz koncert iskazivali su meditacije i poticaj kako je Radio Marija bitna u životu vjernika.

Nakon prvog dijela koncerta okupljenima se obratio glavni i odgovorni urednik Radio Marije mons. dr. Andrija Anišić.

„Okupili smo se ove vrele večeri sa željom da postanemo i budemo svjedoci nade. Što to znači biti ‘svjedok nade’? Naime, nadati se i biti svjedok nade nije isto. Nadamo se da ćemo uspjeti postići ono zbog čega gajimo nadu u srcu: recimo da ćemo ozdraviti, mladi npr. da će položiti ispite; ponekad se moramo nadati da ćemo riješiti svoje financijske probleme; oni koji traže posao da će ga naći. A kad se naše nade ostvare, onda možemo svjedočiti kako se nismo uzalud nadali i da je dobro i da se isplati nadati se. Svjedok dakle može biti samo onaj tko zna istinu i koji je bio prisutan i vidio neki događaj. Pa tako i svjedok nade može biti samo onaj koji je doživio ispunjenje onoga čemu se nadao“, rekao je mons. Anišić.

U Lemontu preminula s. Ana Raguž. Nije imala jednostavan život

S. Ana Raguž rođena je 23. prosinca 1936. godine u Baćniku, Kruševo-Stolac (Hercegovina), od Vidoja i Božice (Bender) Raguž. Bila je najmlađa od troje djece. Imala je sestru Mariju i brata Luku. Krštena je 1. siječnja 1937. u župi Svetog Ilije proroka u Stocu. Budući da je Drugi svjetski rat izbio u Europi i obuhvatio […]

Zahvalio je prisutnima koji su došli podržati Radio Mariju: “Hvala vam, draga braćo i sestre i dragi slušatelji Radio Marije, što nam pomažete i što ćete nam u budućnosti još više pomagati da možemo postati i biti svjedoci naše nade, da možemo svjedočiti da nada ne postiđuje jer je vaša djelotvorna, konkretna ljubav prema Radio Mariji bila razlivena u vašim srcima po Duhu Svetom koji vam je dan i koji vas je nadahnuo da nam pomognete novčanim prilozima, molitvama i žrtvama. Mi se ne nadamo da će nam ovaj dobrotvorni koncert omogućiti naš dalji rad“.

Mons. Anišić je naglasio kako je vodstvo Radio Marije organiziralo razne akcije i da su se svima obraćali za pomoć, poručivši: „No, jedno je sigurno: mi ne tražimo pomoć za sebe, nego za vas, osobito za one naše slušatelje koji svjedoče da im Radio Marija jako puno znači i pomaže, a to su naši stariji i bolesni slušatelji koji su vezani uz krevet ili svoje kuće i stanove. U nizu svih tih nadanja dogodio se i večerašnji dobrotvorni koncert“.

Zahvalio je VIS „Ritam vjere i članovima Molitvene zajednice „Proroci“ što su svojom ljubavlju i nastupom očitovali da žele pomoći i da smatraju da je Radio Marija važan medij, koji pomaže rasti u vjeri, nadi i ljubavi, te je zahvalio gvardijanu franjevačkog samostana fra Zdenku Gruberu koji je otvorio vrata crkve i dao blagoslov da se ovakav koncert održi.

Donosimo ljetni raspored misa i radno vrijeme župnog ureda HKM-a Beč

Hrvatska katolička misija Beč javlja svoje ljetno radno vrijeme koje vrijedi od 1. srpnja do 31. kolovoza. Župni ured radit će utorkom i petkom, a promijenjen je i raspored održavanja misnih slavlja. Rad župnog ureda utorkom: od 16,30 do 17,45 sati petkom: od 10 do 12 i od 16,30 do 17,45 sati Raspored svetih misa […]

Dobrotvorni koncert Radio Marije održan je u okviru akcije Mariathona koju provodi Svjetska obitelj Radio Marije. Cjelokupni događaj vodila je Marina Vincer, voditeljica Radio Marije Srbije.