Donosimo popis dobitnika

Dodijeljena 141 stipendija za učenje hrvatskog jezika

9. ožujka 2021. u 2:48

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. ukupno 141 stipendiju za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj.

HNV u Republici Srbiji pisao predsjedniku Vučiću

Jasna Vojnić, predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji uputila je 5. ožujka službeni zahtjev predsjedniku Aleksandru Vučiću u kojem traži uvođenje hrvatskog jezika u službenu uporabu u Gradu Somboru, općinama Apatin i Bač te na području cijele Autonomne Pokrajine Vojvodine. Ohrabrena primjenom načela pozitivne diskriminacije na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Subotice, kod izglasavanja izmjena […]

Stipendije se dodjeljuju s ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima.

Nastava će se održavati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Filozofskom fakultetu u Splitu, Filozofskom fakultetu u Rijeci i na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Stipendija uključuje trošak tečaja, subvencioniranu prehranu do dva obroka dnevno i naknadu za smještaj u iznosu od 400 kuna mjesečno.

O potpisivanju Ugovora o stipendiranju, kao i o svim drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju, izabrani kandidati bit će obaviješteni elektroničkom poštom.

Milas poslao poruku Hrvatima na Kosovu: Obećavam da ćemo učiniti sve kako bi vam olakšali svakodnevicu

Državni tajnik Zvonko Milas boravio je 2. i 3. ožujka u radnom posjetu Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, gdje se sastao s najvišim državnim dužnosnicima, hrvatskim veleposlanicima te vodstvom i pripadnicima hrvatske manjine u tim zemljama. Milas je u pratnji savjetnika dr. sc. Milana Bošnjaka sudjelovao na sastanku u Skopju s veleposlanicom Nives Tiganj i suradnicima, […]

Dodajmo na kraju kako je od 2012. godine dodijeljeno više od 2600 stipendija za više od tisuću polaznika.

Na ovom linku donosimo popis dobitnika…