Posebne potrebe i projekti

Dodijeljeno 2,5 milijuna kuna za programe Hrvata izvan RH

1. lipnja 2021. u 8:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je financijsku potporu za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Milas posjetio franjevce u Sesvetskoj Sopnici

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, posjetio je sa suradnicima franjevce Bosne Srebrene u Franjevačkom samostanu sv. Ilije i Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba. Tijekom obilaska samostansko-župnih prostora i još uvijek nedovršenog pastoralno kulturnog centra, gvardijan i župnik fra Zdravko Dadić, samostanski i župni vikar […]

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na 1. Javni poziv zaprimio je 600 prijava u kategorijama: neprofitne organizacije, fizičke osobe te ugroženi pojedinci. Odobreno je 159 prijava.

Popis odobrenih potpora možete vidjeti na ovoj poveznici…